Cele mai delicioase condimente pentru cafea. Secretul unei băuturi perfecte

Cele mai delicioase condimente pentru cafea. Secretul unei băuturi perfecte Sursa foto: Youtube

Există anumite condimente care te ajută să faci cea mai gustoasă cafea. Un celebru dietetician a declarat că aceste ingrediente schimbă radical gustul băuturii și că sunt foarte sănătoase.

Dieteticianul Sheri Berger a declarat că anumite condimente care te ajută să faci cea mai gustoasă cafea. El recomandă să adauți în ceașca cu lichid fierbinte puțină scorțișoară sau turmeric. Aceste ingrediente îmbunătățesc organismul și nivelul zahărului din sânge. Ele schimbă radical gustul băuturii tale.

„Scorțișoara este benefică pentru creșterea sensibilității la insulină și îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și de colesterol, care sunt esențiale pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea generală”, a declarat dieteticianul pentru shefinds.com.

Aceste condimente nu trebuie să lipsească din cafea

Sheri Berger a mai spus că scorțișoara adăugată în fiecare cană de cafea poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce probabilitatea de stocare a grăsimilor. Acest condiment transformă glucoza în energie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Scorțișoara poate avea un efect termogenic, ceea ce înseamnă că poate crește ușor rata metabolică prin creșterea producției de căldură în organism după consum”, a declarat un alt dietetician.

Cafea, apă, preparare

Cele mai delicioase condimente pentru cafea. Secretul unei băuturi perfecte. Sursa foto: Dreamstime.com

Alte condimente care ajută

Dieteticianul e xplicat și de ce este bine să adaugi o cantitate mică de turmeric în cafea sau în ceai. Ingredientul are în compoziția sa un compus activ numit curcumină care joacă un rol important în stimularea metabolismului. În plus, turmericul combate depresia, previne cancerul și calmează durerea articulară.

„Turmericul conține un compus cheie, curcumina, care este legat de îmbunătățirea circumferinței taliei, a indicelui de masă corporală și a greutății corporale, conform mai multor studii”, a completat Sheri Berger.

Sfaturi pentru o cafea delicioasă

Cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat. În caz contrar, își pierde toate proprietățile, iar gustul este complet nepotrivit. Mai mult, poate crea probleme la stomac dacă este consumată nestrecurată, cu tot cu zaț. Pentru o cafea delicioasă, aveți de respectați câțiva pași:

  • se pune apă în ibric și se lasă pe foc până atinge punctul de fierbere
  • se trage ibricul de pe foc și se lasă deoparte 2 minute
  • se adaugă cafeaua în ibric, se amestecă și se mai lasă 2 minute la infuzat
  • se strecoară cafeaua.