Evenimentul Zilei > Social > Concedieri la o mare televiziune! Sunt 3 nume grele. Scandal cât Casa Poporului
Concedieri la o mare televiziune! Sunt 3 nume grele. Scandal cât Casa Poporului

Concedieri la o mare televiziune! Sunt 3 nume grele. Scandal cât Casa Poporului

Unul dintre cele mai urmărite talk-show-uri din lume a început cu un anunţ foarte important din partea moderatoarei Ellen DeGeneres.

Noul sezon a revenit la NBC cu scuzele de rigoare în urma celebrului scandal despre „mediul de lucru toxic” din culisele emisiunii.

Astfel, conform BBC, Ellen DeGeneres a admis că „aici s-au întâmplat lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”.

Luni, emisiunea a revenit pe micile ecrane din SUA pentru prima dată de când au apărut acuzațiile despre atmosfera existentă pe platourile de filmare.

„Iau acest lucru foarte în serios și vreau să spun că îmi pare foarte rău de oamenii pe care i-a afectat”, a spus gazda talk-show-ului de televiziune.

Anchetă internă şi măsuri imediate

Mai departe, actriţa renumită şi pentru activismul cu privire la drepturile comunităţii LGBT a divulgat că dispus efectuare unei anchete interne.

În urma acesteia, s-a ajuns la „modificările necesare”, adică la trei producători de top care au fost concediați recent, pe fondul abaterilor semnalate de foştii angajaţi.

Cu celebrul umor sec care a consacrat-o, a a spus în faţa camerei: „Dacă te uiți pentru că mă iubești, mulțumesc. Dacă te uiți pentru că nu mă iubești, bine ai venit.”

Cu dinții strânși, ea a continuat ironic dezvăluind că a avut o „vară grozavă, o vară supergrozavă”.

Jurnaliştii care au monitorizat emisiunea au observat că ea a revenit în scurt timp la tonul serios.

„Îmi pare rău pentru asta.”

În prim-plan erau acuzațiile de conduită necorespunzătoare și hărțuire sexuală apărute la începutul acestui an din partea unor foşti angajaţi ai talk-show-ului.

„Am aflat că s-au întâmplat lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Dacă am dezamăgit vreodată pe cineva, dacă i-am rănit vreodată sentimentele, îmi pare rău pentru asta”, a declarat Ellen.

Ea a adăugat că, în calitate de persoană aflată într-o poziție privilegiată şi de forţă, îşi asumă responsabilitatea pentru cele întâmplate.

„Am făcut modificările necesare și astăzi începem un nou capitol”, le-a transmis telespectatorilor.

Printre acestea se numără și promovarea DJ-ul de studio Twitch ca producător coexecutiv.

În ciuda zvonurilor, ea e „doamna bună”

Dorind să treacă rapid peste criza de imagine generată de conflictul intern, Ellen DeGeneres s-a referit la multitudinea de zvonuri care au vizat-o după scandal.

Contrar informațiilor din „presă și rețelele sociale… adevărul este că eu sunt persoana pe care o vezi la televizorul tău”.

„Sunt, de asemenea, o mulțime de alte lucruri. Uneori sunt tristă, mă enervez, mă neliniștesc, mă frustrez, mă impacientez și lucrez la toate acestea. Sunt o lucrare în curs”, a spus prezentatoarea tv.

Mai departe, a completat că dorește ca „fiecare dintre cei 270 de angajați care lucrează la spectacolul ei să fie fericiți și mândri să lucreze aici”.

Scuze prezentate în două rânduri

Cu privire la foşti angajaţi care au avcut de suferit din cauza superiorilor, amintim că DeGeneres și-a prezentat deja scuzele într-un e-mail trimis în luna iulie.

În acea comunicare, ea sublinia că este „angajată să se asigure că acest lucru nu se va mai întâmpla”.

Pentru a fi şi mai convingătoare, ea a transmis scuzele în cadrul unei întâlniri video cu toată echipa, în luna august.

În aceeaşi lună, un purtător de cuvânt al Warner Brothers „despărțirea” de producătorii executivi Ed Glavin și Kevin Leman și de coproducătorul Jonathan Norman.

La începutul anului, mai mulți foști angajați au declarat pentru Buzzfeed News că au fost victimele rasismului în timp ce lucrau la talk-show.

Unii au spus şi că au fost concediați pentru că şi-au permis să-şi ia zile libere pentru decesele din familiile lor.

The Ellen DeGeneres Show a câștigat peste 60 de premii Emmy de când a fost difuzat pentru prima dată în 2003.

explicaţie foto: studioul The Ellen DeGeneres Show

sursa: bbc.com

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: