Evenimentul Zilei > Sport > Scandal exploziv în sportul românesc. Fotbaliști, bătuți crunt de interlopi
Scandal exploziv în sportul românesc. Fotbaliști, bătuți crunt de interlopi

Scandal exploziv în sportul românesc. Fotbaliști, bătuți crunt de interlopi

Alin Simota, fost patron al formației Jiul Petroșani, a ajuns din nou în fața judecătorilor. Milionarul este recunoscut pentru tratamentul inuman la care erau supuși fotbaliștii săi.

Milionarul Alin Simota, care a fost condamnat pentru că îi teroriza pe datornici, unii dintre aceștia fiind fotbaliști la echipa pe care a deținut-o, ajunge, din nou, în fața judecătorilor.

Simota a contestat, recent, sentința în care a primit trei ani și două luni de pușcărie, pentru că a obținut fonduri europene folosind acte false. „Constată că legea penală mai favorabilă în cazul inculpatului Simota Alin o reprezintă Cod penal din 1969. Condamnă pe inculpatul Simota Alin la:

3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de fi ales în autorităţile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exercițiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator, director, asociat sau membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de folosirea de documente false care a avut ca urmare obţinerea pe nedrept de fonduri europene”, este sentința atacată de milionar, scrie Spynews.


Fostul patron al formației Jiul Petroșani a fost condamnat și într-un dosar de crimă organizată. Conform DIICOT, „în perioada anilor 2006 – 2012, (Simota și complicii săi – n.r.) au constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă. Gruparea a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, unii dintre inculpaţi fiind prosperi oameni de afaceri din Valea Jiului (Alin Simota – n.r.), administrând societăţi comerciale şi finanţând activitatea unui club de fotbal, ai cărui jucători au fost şantajaţi pentru a renunţa la drepturile financiare pe care le aveau asupra clubului.

Practic, inculpaţii îi obligau pe jucători să semneze convenţii nereale prin care se reziliau de comun acord contractele dintre clubul din Petroşani şi aceştia, părţile nemaiavând pretenţii una faţă de cealaltă începând cu data convenţiei de reziliere. Grupul organizat era structurat în paliere de comandă şi execuţie, specializat în şantaje, sechestrări de persoane, bătăi la comandă (cele 16 persoane vătămate având nevoie de 60 – 100 zile îngrijiri medicale), cămătărie, iar activităţile acestuia au fost favorizate şi de către ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Hunedoara”.

Mihai Lungan, un alt fost fotbalist la echipa Jiul Petroşani, a formulat în vara anului 2007 un memoriu la Federaţia Română de Fotbal pentru a deveni jucător liber de contract, reclamând că nu i-au fost plătite drepturile salariale în valoare de 14.000 de dolari.

În 9 august 2007, în jurul orei 12:00, jucătorul a fost bătut în incinta stadionului de fotbal din Petroşani, de către inculpaţii Litera şi Penciuc, la solicitarea lui Simota, arătau procurorii.

„În mod concret, în dimineaţa zilei de 9 august 2008, L. M. a fost sunat de inculpatul Simota Alin, care i-a propus să se transfere la o altă echipă şi anume Prefabricate Modelu Bucureşti, însă deoarece a fost refuzat, acesta s-a enervat, l-a insultat  pe cel dintâi şi apoi a închis telefonul. Ulterior în aceeaşi zi, în timp ce se afla la stadion şi se antrena, persoana vătămată, a fost chemată de la antrenament de către Simota Alin în birou, pentru a discuta cu acesta.

Jucătorul s-a deplasat la biroul inculpatului Simota Alin, care era închis, a dat să se reîntoarcă la antrenament, însă pe hol a fost aşteptat de către inculpaţii Litera şi Penciuc, care i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele la corp şi în zona feţei, şi i-au adresat ameninţări cu moartea lui şi familiei sale în cazul în care sesizează fapta la organele de poliţie.

În timp ce-l loveau, agresorii i-au dat de înţeles că motivul agresiunii este de a-l determina să renunţe la memoriu adresat Federaţiei Române de Fotbal şi la pretenţiile financiare pe care le-a pretins clubului în memoriul respectiv.

După incident jucătorul a făcut plângere la poliţie pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, faţă de inculpaţii Litera, Penciuc şi SImota, după care de teamă a părăsit municipiul Petroşani. Ulterior şi-a retras plângerea”, arătau anchetatorii.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: