Evenimentul Zilei > Politica > Lista noului cabinet pe masa Comitetului Executiv Național al PSD
Lista noului cabinet pe masa Comitetului Executiv Național al PSD

Lista noului cabinet pe masa Comitetului Executiv Național al PSD

Şedinţa Comitetului Executiv Național al PSD este în desfăşurare. Va fi aprobată lista noului guvern în formula ei finală.

Urmare a nominalizării de luni a lui Mihai Tudose pentru funcția de premier şi a desemnării lui din partea preşedintelui Klaus Iohannis, miercuri are loc ședința Comitetului Executiv Național la PSD, în cadrul căreia, cel mai probabil, lista noului cabinet va fi aprobată.

Liderii de organizaţii au fost convocaţi de către preşedintele executiv al social-democraților, Liviu Dragnea, pentru a fi dicutată noua formulă de guvernare.

Conform declaraţiei lui Liviu Dragnea, la ora 12.30, la intrarea în CexN, formula finală va fi supusă aprobării politice, propunerile din partea PSD, împreună cu propunerile din partea ALDE urmȃnd a fi depuse în Parlament, alături de programul de guvernare.

În opinia lui Liviu Dragnea structura guvernului va fi cea finală, ea nemaiputȃnd suporta modificări

Cei patru miniştri din partea ALDE care vor fi menţinuţi şi în noul guvern vor fi, conform Președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: Grațiela Gavrilescu — viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu — ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu — ministrul Energiei, și Viorel Ilie — ministrul pentru Relația cu Parlamentul, conform agerpres.ro.