Colesterolul ridicat se poate depista prin culoarea ochiilor. Nu trebuie să neglijați acest aspect

Colesterolul ridicat se poate depista prin culoarea ochiilor. Nu trebuie să neglijați acest aspect sursa: Arhiva EVZ

Colesterolul mare poate duce la infarct miocardic și accident vascular cerebral. Foarte puține persoane își dau seama că suferă de această afecțiune pentru că nu vine cu simptome. Cu toate astea, culoarea ochiilor te ajută să descoperi din timp boala.

Colesterolul mare este unul dintre principalii precursori ai infarctului miocardic și accidentului vascular cerebral. Persoanele care au această boală nu prezintă simptome și este foarte greu de depistat. Cu toate astea, specialiștii au descoperit trei culori în ochi care pot să fie un indiciu.

Colesterolul crescut este o afecțiune descoperită prin niveluri anormal de ridicate de molecule de grăsime în sânge. Lipidele sunt transportate în sânge de proteine, care se depun treptat pe pereții arteriali. Majoritatea oamenilor care suferă de această boală se confruntă cu tulburări de vedere. Nu trebuie să ignori depozite albe, gri și galbene din jurul corneei.

Colesterolul ridicat duce la slăbirea și subțierea vaselor de sânge sensibile din ochi în timp. Există posibilitatea de a îți pierde vederea în timp. Persoanele care se confruntă cu vederea încețoșată trebuie să meargă de urgență la medic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Depozitele de grăsime se pot observa și în jurul corneei, provocând o afecțiune cunoscută sub numele de arcuș senilis. Depozitele albe, gri și galbene apar în marginea exterioară a corneei, stratul exterior transparent de pe partea din față a ochiului.

Legătura dintre colesterol și ochi

Organismul de sănătate Care Optics a precizat: „Prezența ridicată a colesterolului rău în sânge poate provoca probleme […].Este greu de diagnosticat problemele de bază, dar unele dintre semnele de avertizare sunt depuneri albe, gri și galbene care se formează în jurul corneei, vedere încețoșată și umflături galbene în jurul ochilor.”

Persoanele cu o vârsta înaintată sunt mai predispuse acestei boli. Medicul optometrist Bishop a declarat că depozitele apar după ce moleculele de grăsime au început să se adune în interiorul ochiului.

El a adăugat: „O dietă bună și exercițiile fizice reduc grăsimile care vă pot amenința ochiul. Grăsimea se vă reduce în fluxul sanguin, ceea ce reduce presiunea și reduce probabilitatea apariției unui cheag.

O dietă sănătoasă va crește sănătatea ochiului tău. Legumele verzi care au în compoziție antioxidanți luteina și zeaxantina promovează sănătatea ochilor. Vitamina C și E ambele vă ajută ochii să rămână sănătoși.” , potrivit doctorulzilei.ro