Conform unor surse politice, tema principală de discuţie va fi strategia pe care o va aborda PDL faţă de referendumul de pe 29 iulie: fie va invita la boicotarea acestuia, fie va comunica electoratului să participe la scrutin şi sî voteze împotriva demiterii preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. 
Săptămâna trecută, preşedintele suspendat a declarat că liderii PDL riscă să intre în coliziune cu el, dacă îşi vor îndemna electoratul să boicoteze referendumul de pe 29 iulie.
"Opţiunea mea este să îi chem pe români la vot şi cel puţin în momentul de faţă PDL riscă să intre în coliziune cu mine, să ne despărţim, dacă îi îndeamnă pe oameni să nu vină la vot. N-au decât să nu vină ei, eu îi voi chema pe români la vot", a afirmat preşedintele suspendat.
Vineri, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda a afirmat că va merge la vot, dar a adăugat că nu are de gând să invite pe nimeni la vot " pentru că nu invită românul ca cineva să-l păcălească".
"Cetăţeanul roman e total bulversat de dezbaterile pe televiziuni şi în presă făcute de politicieni, analişti şi jurnalişti. Nu va mai şti dacă să voteze Da sau Nu pentru că nu ştie ce urmează să se întample după aceea. Oamenii se întreabă dacă vor fi scumpiri, dacă vor avea cu ce să plătească ratele, dacă îşi vor mai lua pensia. Din acest referendum cei mai şifonaţi vor ieşi ceăţenii, nu politicienii. E o ipocrizie fără margini a celor doi, Ponta şi Antonescu. Eu am fost mereu la vot din 1990, dar acum nu am să invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit românul ca cineva să-l pacaleasca. Eu vreau ca Traian Basescu să-şi termine mandatul şi apoi ne alegem alt preşedinte", a spus Cezar Preda.
Europarlamentarul PDL, Cristian Preda a afirmat, la rândul său, săptămâna trecută, că există o dezbatere în interiorul partidului asupra strategiei pe care o va aborda la referendumul de duminică, dar partidul nu a luat încă o decizie în acest sens.
CITIŢI ŞI:

  • Băsescu la GDS: Generaţia tânără din PSD, mult mai rea decât generaţia lui Iliescu
  • Băsescu: "Înţeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat"
  • Sulfina Barbu: Trebuie să ne mobilizăm electoratul doar dacă avem asigurarea că referendumul este corect