Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎNCĂ O MEDALIE PENTRU ROMÂNIA. Cocoş „cântă” pe podium: a luat argintul
ÎNCĂ O MEDALIE PENTRU ROMÂNIA. Cocoş „cântă” pe podium: a luat argintul

ÎNCĂ O MEDALIE PENTRU ROMÂNIA. Cocoş „cântă” pe podium: a luat argintul

Halterofila legitimată la clubul Steaua a terminat pe locul secund în concursul de ieri, la categoria 69 de kilograme.

Zestrea de medalii a delegaţiei României la Londra s-a îmbogăţit cu încă un argint. Halterofila Roxana Daniela Cocoş (23 de ani) s-a clasat pe treapta a doua a podiumului în concursul de ieri, la categoria 69 de kilograme, cu un total de 256 de kilograme.
Medalia de aur a fost câştigată de nord-coreeanca Rim Jong Sim (261 kg), iar cea de bronz i-a revenit Marinei Skermankova (Belarus), care a ridicat în total tot 256 de kilograme, dar este mai grea decât sportiva noastră.
"Dacă nu sunt atenţi ăştia de la Olimpiadă, le mai furăm o medalie"
La stilul smuls, Roxana Cocoş a ridicat cel mai mult 113 kilograme, iar la aruncat, s-a oprit la 143 de kilograme. Roxana a încercat să ridice şi 146 de kilograme, dar a ratat.
"Acum, n-am nicio reacţie. Sunt doar bucuroasă. Mâine, o să văd cum mă simt cu medalia de gât. Prima persoană cu care am vorbit la telefon după concurs a fost mama. Era foarte emoţionată, plângea la telefon de bucurie! Am făcut istorie, sunt prima femeie din România care obţine o medalie olimpică la haltere. Mi-am dorit foarte mult să câştig medalia de aur, dar e bun şi argintul", a declarat Roxana Cocoş.
Marţi seară, după ce Răzvan Martin a câşti gat medalia de bronz, Nicu Vlad spunea: "Dacă nu sunt atenţi ăştia de la Olimpiadă, le mai furăm o medalie".
Fostul campion olimpic a avut gura aurită! "Obiectivul nostru la aceste Jocuri Olimpice a fost să câştigăm o medalie. Acum, a ieşit bine, dar am venit de multe ori şi sub linie. Roxana a bătut recordurile naţionale cu un kilogram la aruncat şi cu trei kilograme la smuls", a afirmat Nicu Vlad.

Citiţi şi:

  • JO 2012: Roxana Daniela Cocoş a câştigat medalia de argint la haltere!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: