Evenimentul Zilei > Politica > Clotilde Armand, bătaie de joc față de sentimentul național. A modificat stema României: „O rușine…”. FOTO
Clotilde Armand, bătaie de joc față de sentimentul național. A modificat stema României: „O rușine…”. FOTO

Clotilde Armand, bătaie de joc față de sentimentul național. A modificat stema României: „O rușine…”. FOTO

Primarul Sectorului 1 din municipiul București, Clotilde Armand, a adoptat o nouă stemă a instituției pe care o conduce, fără a supune dezbaterii proiectul în cauză. Consilierii nu și-au exprimat votul pentru noua emblemă a Primăriei Sectorului 1, potrivit consilierului PNL Dan Podaru, care acuză decizia edilului.

Pentru toate popoarele lumii, stema ţării – semnul heraldic suprem – are o importanţă deosebită. Imaginile care compun emblema evocă istoria națiunii, iar prin intermediul său, tradiția rămâne veșnic vie. Semnificației stemei României trezește sentimentul național, însă nu și pentru Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care a adoptat ca nouă emblemă a instituției pe care o conduce o variantă a stemei naționale alb-negru, cu o mulțime de lacune față de cea oficială.

Noua stemă a Primăriei Sectorului 1. Clotilde Armand 

În multe steme naţionale, elementele constitutive sunt fidele trecutului istoric naţional, fiind recunoscute unanim de toţi cetăţenii. Asemenea simboluri nobile nu sunt fundamentate doar prin legi şi decrete. Ele sunt, în aceeaşi măsură, chintesenţa idealurilor şi aspiraţiilor cetăţenilor, dar, mai ales, transmise din generaţie în generaţie, reflectă pentru state cu veche tradiţie, cum este şi cazul Principatelor româneşti, simbolurile legendare ale începuturilor lor istorice.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a adoptat drept stemă a instituției pe care o conduce o variantă a emblemei naționale, fără stema Țării Românești, a Olteniei, Moldovei, Transilvaniei sau Dobrogei. Crucea din ciocul acvilei, precum și Coroana de oțel a României, sabia și sceptrul din ghearele acesteia lipsesc.

Varianta adoptată de edilul USR-PLUS Clotilde Armand este una scandaloasă și stârnește reacții acide chiar printre consilierii Sectorului 1.

Stema României

Dan Podaru: „Această rușine… nu a fost votată”

Consilierul PNL Dan Podaru a acuzat demersul primarului Clotilde Armand și a informat că proiectul nu a fost supus dezbaterii consilierilor și nici votului.

„Această rușine este noua stemă a Primăriei Sectorului 1. Proiectul nu a fost prezentat consilierilor și nu a fost votat. Este o rușine, nu poate fi numit nici desen animat. Acest desen abominabil trebuie eliminat imediat de pe site-ul Primăriei. Dacă este necesară altă siglă, trebuie să fie inițiat un concurs public la care să participe firme, graficieni profesioniști sau agenții de publicitate”, a transmis Dan Podaru pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: