Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este Florian Tudor, alias ”Rechinul” arestat în Mexic, Influența asupra cercurilor politice și poliției locale. VIDEO
Cine este Florian Tudor, alias ”Rechinul” arestat în Mexic, Influența asupra cercurilor politice și poliției locale. VIDEO

Cine este Florian Tudor, alias ”Rechinul” arestat în Mexic, Influența asupra cercurilor politice și poliției locale. VIDEO

Gruparea condusă de interlopul român Florian Tudor, supranumit Rechinul avea o influență foarte mare asupra cercurilor politice din Mexic.

Florian Tudor a fost arestat în cursul zilei de joi în cadrul unei operațiuni desfășurate de autoritățile mexicane, în Ciudad de Mexico. Arestarea s-a făcut în baza unei solicitări de extrădare a guvernului român. El era căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată

Potrivit presei din mexic, Rechinul ar fi început să-şi construiască imperiul de afaceri ilegale din Cancun, Mexic, încă din anul 2005 datorită relațiilor cu lumea politică locală. El a obținut sprijin din partea unui fost guvernator al regiunii de la acea vreme. Ușor, ușor, susțin jurnaliștii din Mexic, românul ar fi cumpărat bunăvoința oamenilor legii din zonă. Iar aceștia au întors ochii în altă parte, atunci când aveau de-a face cu ilegalitățile comise de gruparea condusă de români.

Rechinul controla cercurile politice mexicane

Jannet Lopez, jurnalistă la Mileno Noticias, care a investigat afacerile rețelei lui Florian Tudor, susține că acesta a finanțat campania electorală a unor politicieni locali în anii 2014 și 2018.

„Potrivit investigației jurnaliștilor de la Milenio Noticias, rețeaua lui Florian Tudor zis Rechinul a finanțat atât campania electorală din 2014 cât şi pe cea din 2018. Gruparea devenise atât de puternică încât acționa în 14 din cele 32 de state ale Mexicului. De aici, operațiunile ilegale de sustragere a banilor de pe cardurile clonate au fost extinse în 15 țări din întreaga lume. Şi astfel, interlopii reușeau să facă peste 240 de milioane de dolari pe an”, a relatat jurnalista.

Florian Tudor, zis „Rechinul”, a fost săltat de mexicani ca în filme. Unde e acum interlopul oltean. VIDEO incredibil

Cine este Florian Tudor

Interlopul Florian Tudor, supranumit și „Rechinul”, a fost arestat joi în Mexic la cererea guvernului român. Un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la autorităților.

Florian Tudor conducea o bandă de români din Cancun, care fura zeci de milioane de dolari clonând cardurile turiștilor. Originar din Craiova, Rechinul coordona o rețea de clonare a cardurilor bancare cu vaste ramificații la nivel planetar

Rețeaua sa, susțin autoritățile, a implementat propriile bancomate, printr-o companie „Intacash”, iar în acestea au fost montate dispozitive de tip skimming pentru a copia datele de pe cardurile utilizatorilor. Astfel, interlopii nu mai operau asupra bancomatelor deținute de alte bănci sau companii. Datele obținute de la utilizatori erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din conturile acestora.

Gruparea și-a extins influența prin mită și corupție

Gruparea și-a asigurat liniștea oferind mită polițiștilor și politicienilor. Relațiile pe care interlopii le aveau cu aceștia a ieșit la iveală în urma unei investigații care a dus la blocarea conturilor a 79 de persoane. Între acestea se aflau și foarte mulţi politicieni.

Din cauza acestei operațiuni, peste 100 de turiști români au fost blocaţi câteva zile pe aeroportul din Cancun și nu li s-a permis intrarea în Mexic, deși aveau vacanțe plătite.