În timp ce, în România, DIICOT a reținut, joi, trei din cei patru suspecți, căutați în timpul perchezițiilor efectuate în țară, doi dintre oamenii de bază ai lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, liderul grupării care a furat zeci de milioane de dolari din conturile turiștilor care frecventează celebre stațiuni de lux din Mexic, au fost arestați în Germania și în Indonezia.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru EVZ, că Florin Miclescu, de 31 de ani, și Sorin Velcu, de 34 de ani, au fost „locotenenții” racolați din România de Florian Tudor care se ocupau de „treburile” murdare. Adică erau trimiși să supravegheze operațiunile coordonate de Tudor.

Sorin Velcu a fost arestat, în Indonezia, pe 19 martie 2019, alături de alți patru români, după ce Poliția Română a transmis datele sale prin Interpol. Așa cum a precizat EVZ, în iunie 2018 o amplă anchetă internațională a fost declanșată de FBI după o răfuială în stil mafiot căreia i-a căzut victimă craioveanul Sorinel Constantin Marcu, de 44 de ani, ucis în Mexic, la ordinul lui Florian Tudor. În urma cooperării cu autoritățile române, DIICOT și Poliția Română i-a identificat pe membrii grupării care acționau în țară și în străinătate. Astfel că, în momentul în care Sorin Velcu a ajuns, în martie, în Bali, Indonezia, a fost supravegheat de serviciile de securitate din acea țară.

Așa cum scrie presa indoneziană, cei patru români au fost prinși în hotelul în care au fost cazați, la scurt timp după ce au scos, cu ajutorul cardurilor clonate, peste 8 miliarde IDR, adică 563.440 dolari SUA. Alături de Sorin Velcu, au fost arestați Alisa Sardaru, de 28 de ani, Alin Serdaru, de 30 de ani și Sorinel Miclescu, de 28 de ani. În camera de hotel au a fost găsit un laptop, două cititoare de carduri și 45 de carduri clonate. În timpul intervenției polițiștilor, Alisa Sardaru, singura femeie din grup, a încercat să scape de dovezi prin arderea cărților de credit la toaletă, însă a fost împiedicată să facă acest lucru.

Celălalt interlop care se ocupa cu protejarea afacerii „Rechinului” în România, Florin Miclescu, a fost arestat în martie 2016, de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Germania. El era căutat pentru comiterea infracţiunilor de furt, tâlhărie şi constituire de grup infracţional organizat pe teritoriul statului german.

Așa cum a dezvăluit EVZ, în ediția de astăzi, FBI și DIICOT au reușit să destrcutureze cea mai mare rețea internațională condusă de interlopi români după ce craioveanul Sorinel Constantin Marcu a fost împușcat, în seara zilei de 11 iunie 2018, pe o stradă din Cancun, Mexic. Cercetările în acest caz au condus la Florian Tudor. „Rechinul” se mutase în Cancun, încă din 2012, unde a înființat mai multe societăți, unele specializate în achiziționarea și montarea de bancomate. Infractorii români montau sisteme de copiere a cardurilor în destinații turistice populare, precum Cancun, Cozumel, Playa del Carmen și Tulum, așa cum scrie presa mexicană. După copierea datelor, banii erau scoși din alte state, precum S.U.A., India, Paraguay, Indonezia etc. Pentru a ține sub control operațiunea, din anul 2015, „Rechinul” a apelat la grupări de criminalitate organizată, în special din Craiova și Bucureşti de unde a „recrutat” bătăuși violenți.

După ce Sorinel Constantin Marcu, considerat, până atunci om de încredere și bodyguard al lui Florian Tudor, s-a certat cu fostul său șef, acesta a făcut o înțelegere cu FBI, suțin jurnaliștii de peste ocean. Tudor i-a amenințat familia lui Marcu și a încercat îl lichideze, mai întâi, pe 2 aprilie 2018, atunci când fostul bodyguard a fost înjunghiat pe stradă. În iunie, Marcu a fost împușcat de garda de corp a lui Tudor. „Rechinul” a fost arestat, pe 31 martie 2019, în Cancun, alături de mâna sa dreaptă, Cosmin Nicolae. Rețeaua interlopului român, spun jurnaliștii mexicani, instalase dispozitive de copiere a cardurilor în toată America de Nord.

Te-ar putea interesa și: