Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cine a fost FEMEIA pe care ELENA CEAUȘESCU a urât-o cel mai mult? Avea fundul bombat, păr bogat și sâni frumoși
Cine a fost FEMEIA pe care ELENA CEAUȘESCU a urât-o cel mai mult? Avea fundul bombat, păr bogat și sâni frumoși

Cine a fost FEMEIA pe care ELENA CEAUȘESCU a urât-o cel mai mult? Avea fundul bombat, păr bogat și sâni frumoși

Elena Ceaușescu era o femeie „suspicioasă și capricioasă”. Mai mult, ea a devenit, la un moment dat, obsedată de soția unui înalt demnitar comunist, celebră în epocă pentru frumusețea ei

„O persoană pe care Elena Ceaușescu a privit-o mereu cu acreală a fost actrița Violeta Andrei, soția fostului ministru de Externe Ștefan Andrei. (…) Unul dintre colaboratorii apropiați din anii ’70 ai lui Nicolae Ceaușescu, Dumitru Popescu – zis „Dumnezeu” -, povestește în memoriile lui cum, în cumpăna anilor ’70-’80, atât Elena, cât și Nicolae Ceaușescu căpătaseră o obsesie pentru rolurile din cinematografie ale Violetei Andrei”, relatează istoricul Adrian Cioroianu.

Ștefan Andrei și Violeta, frumoasa sa soție

Îl voia ca ginere pe Ștefan Andrei?

„Există mai multe explicații posibile pentru antipatia pe care soții Ceaușescu o aveau pentru actriță. Una ar putea fi gelozia pur și simplu feminină a Elenei Ceaușescu, care observa că Violeta Andrei arăta mai bine și se îmbrăca mai bine decât ea. Dar o altă explicație este cea conform căreia, pur și simplu, Elena Ceaușescu urmărea să provoace un divorț între Violeta și Ștefan Andrei din motivul că – sugerează Dumitru Popescu – în anii ’70 și l-ar fi dorit pe Ștefan Andrei drept ginere, ca soț al fiicei lor, Zoe. Dar apropierea dintre Ștefan Andrei și Zoe Ceaușescu nu s-a produs, așa că antipatia Elenei Ceaușescu a continuat nestingherită”, menționează Adrian Cioroianu în cartea „Nu putem evada din istoria noastră. Cea mai frumoasă poveste” (Editura Curtea Veche).

Elena Ceaușescu și Violeta Andrei (în rochie albastră, vaporoasă)

„N-am vorbit niciodată cu Elena Ceaușescu, doar am dat mâna, la un moment festiv. Am avut o frumusețe naturală, n-am făcut nimic să mă întrețin. Aveam fundul bombat, pulpițe, păr bogat și sâni frumoși. Am ținut neapărat să mă căsătoresc virgină și mi-am iubit soțul din toată inima”, declara, în urmă cu câțiva ani, Violeta Andrei, care i-a supraviețuit fostului ministru de Externe al României comuniste, fiind cu zece ani mai tânără decât el.

Sursa foto: fototeca online a comunismului românesc, arhiva personală