Cinci trucuri de mare efect, din bucătărie, care îți vor face viața mai ușoară. Cum obții cartofii prăjiți perfecți

Cinci trucuri de mare efect, din bucătărie, care îți vor face viața mai ușoară. Cum obții cartofii prăjiți perfecțiSursa: Dreamstime.com

Mulți dintre noi petrec adesea destul de mult timp în bucătărie, însă pentru a reuși să economisim din orele pierdute, există câteva trucuri pe care le poți folosi și care vei schimba în bine modul în care gătești. Există, de asemenea, și trucuri pentru a fi mai organizat în bucătărie.

Cum să păstrezi prăjiturile moi pentru mai mult timp

Pentru a păstra moi prăjiturile, biscuiții sau alte produse de patiserie pe care le gătești acasă e nevoie să le pui într-un recipient ermetic, alături de o felie de pâine albă.

Folosind acest truc, produsele de patiserie se vor păstra moi pentru un timp îndelungat.

Cum să feliezi mai ușor cartofii pentru prăjit

Adori acei cartofi prăjiți perfect de la restaurant? Pentru a-i tăia mai ușor și cât mai perfect, poți utiliza un feliator de mere. Tăiați un capăt al cartofului pentru a avea stabilitate, apoi împingeți-l prin accesoriul de bucătărie.

Sursa: Taste of Home

Îngheață legumele cumpărate din piață

Vrei o aromă proaspătă a supei pe tot parcursul anului? Înghețați legumele pe care le cumpărați de pe piață în pungi resigilabile în timpul sezonului de vârf.

Un starter de supă clasic numit mirepoix se face combinând 2/3 ceapă cu 1/3 morcov și țelină. Acest amestec aromat vă va oferi o aromă dulce și consistentă pentru a da startul supelor și bulionului. Legumele vor rezista între opt și 12 luni, astfel încât să vă puteți bucura de gusturile verii, atunci când afară vremea e mohorâtă și rece.

Folosește tava de copt pentru a te organiza

Folosiți tava de copt de încredere pentru a rămâne organizat în timp ce pregătiți masa. Păstrarea ingredientelor într-un singur loc vă ajută să rămâneți eficient și, de asemenea, accelerează curățarea.

Sursa: Taste of Home

Pregătirea mâncărurilor nu trebuie să fie neapărat obositoare, mai ales atunci când puneți în practică aceste sfaturi pe care bucătarii de profesie le-au învățat la școala culinară.

Folosiți cuptorul ca loc pentru dospit

Uneori, bucătăria este prea rece pentru a obține o creștere bună a aluatului de care are nevoie pâinea făcută în casă. Dacă este cazul, introduceți aluatul în cuptor, fără ca acesta să fie pornit însă. În schimb, puneți o tigaie cu apă clocotită sub aluat și închideți ușa. Căldura și umiditatea din apa fierbinte vă vor ajuta să obțineți creșterea de care aveți nevoie, potrivit TasteofHome.com.

Ne puteți urmări și pe Google News