China lovește puternic în Bitcoin. Restricțiile împotriva „minerilor” au dus la devalorizarea criptomonedei

China lovește puternic în Bitcoin. Restricțiile împotriva „minerilor” au dus la devalorizarea criptomonedei

Una dintre cele mai tranzacționate criptomonede, Bitcoin, a primit o lovitură puternică din partea autorităților chineze, reducându-și valoarea cu 10%.

China a provocat o depreciere cu aproape 10% a monedei virtuale Bitcoin. Acest lucu s-a întâmplat după ce autoritățile au introdus o nouă serie de restricții pentru cei care se ocupă cu minarea de criptomonede. Vineri, autorităţile din provincia chineză Sichuan au interzis activităţile de minare de bitcoin.

Luni, Bitcoin a scăzut la 32.094 dolari, cel mai redus nivel din ultimele 12 zile. Este un declin de aproape 50% faţă de maximumul de 64.895 de dolari care a fost atins în data de 14 aprilie.

Cea mai importantă monedă digitală s-a depreciat cu peste 20% numai în ultimele şase zile. Per ansamblu, în acest an, criptomoneda s-a apreciat cu peste 10%.

Ne puteți urmări și pe Google News

China printre marii producători de Bitcoin

Producţia de Bitcoin din China a reprezentat anul trecut aproximativ 65% din producţia globală, după cum arată o analiză realizată de Universitatea din Cambridge. Regiunea Sichuan a fost cel de-al doilea doilea mare producător chinez

Luni, Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat că a convocat câteva bănci şi companii de plăţi, solicitându-le să ia măsuri drastice împotriva tranzacţionării de criptomonede.

Această întâlnire a oficialilor PBOC cu instituţii ca Agricultural Bank of China (AgBank), China Construction Bank (CCB), Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) şi Alipay vine după ce luna trecută Comitetul de dezvoltare şi stabilitate financiară de la Beijing avertiza că statul chinez va lua măsuri ferme împotriva activităţilor de minare de Bitcoin şi a activităţilor de tranzacţionare cu criptomonede. Măsura reprezintă o încercare de a reduce și chiar elimina riscurile financiare.

China este îngrijorată de riscul speculativ pe care îl prezintă criptomonedele pentru sistemul său financiar.

China a interzis tranzacțiile în Bitcoin

Banca Centrală a Chinei a cerut instituţiilor să demareze verificări amănunţite ale conturilor clienţilor. Aceasta pentru a-i identifica pe cei implicaţi în activităţile de tranzacţionare cu criptomonede şi pentru a le tăia de urgență canalele de plăţi.

De asemenea, PBOC a solicitat băncilor şi companiilor de plăţi să investească mai mult în tehnologiile folosite pentru a identifica mai bine tranzacţiile legate de criptomonede. Astfel, acestea vor putea supraveghea mai bine activitatea clienților.

China a fost una dintre cele mai puternice pieţe pentru Bitcoin, cea mai răspândită monedă virtuală. În 2019 autorităţile de la Beijing şi-au schimbat punctul de vedere, iar plăţile cu criptomonede au fost declarate ilegale. Oficialii au luat această decizie motivând că acestea monede pot fi un instrument utilizat în activităţi infracţionale.