Fenomen economic straniu. Minerii Bitcoin scot miliarde de dolari, în ciuda scăderii criptomonedei cu 36%

Fenomen economic straniu. Minerii Bitcoin scot miliarde de dolari, în ciuda scăderii criptomonedei cu 36% Sursa: Pixabay

Luna mai a fost o provocare pentru Bitcoin, moneda digitală fiind supusă unei scăderi substanțiale pe piaţă. În schimb, minerii de bitcoin, nu au fost prea afectați de acest declin al criptomonedei.

Minerii Bitcoin generează 1,4 miliarde de dolari doar în luna mai, în ciuda scăderii criptomonedei cu de 36%. Datele achiziționate de Finbold indică faptul că minerii de Bitcoin au câștigat 1,45 miliarde de dolari în luna mai, scăzând doar 15,01% față de cifra din aprilie de 1,7 miliarde de dolari. Veniturile au scăzut ușor, având în vedere că Bitcoin a suferit o corecție semnificativă a prețurilor de aproximativ 36% în luna mai.

Între martie și aprilie, veniturile au scăzut de la 1,75 miliarde dolari la 1,7 miliarde dolari

În ultimele trei luni, cele mai mari venituri zilnice din mineritul bitcoin au fost pe 15 aprilie, de 77 de milioane de dolari. Cele mai mici randamente au fost înregistrate pe 29 mai, de 26 milioane dolari. Luna trecută, era de așteptat ca veniturile din minerit să scadă semnificativ, deoarece criticii criptomonedelor s- au axat pe consumul de energie al bitcoinului.

Întrebările privind amprenta de carbon a bitcoinului au fost accelerate de CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a anunțat că producătorul de vehicule electrice nu va mai accepta bitcoin pentru plăți. Musk a invocat impactul asupra mediului al bitcoinului ca fiind motorul suspendării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anunţul a afectat valoarea bitcoin, având în vedere că Tesla a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în monedă digitală

Musk, care a fost un mare susținător al bitcoinului, a menționat că compania este în căutarea unui criptografic eficient din punct de vedere energetic pentru a înlocui bitcoinul. Miscarea este privită drept una gravă și ar putea îndepărta investitorii instituționali.

Mai mult, mineritul de bitcoin și întregul sector al criptomonedelor s-au confruntat cu o represiune reînnoită pe piețele majore precum China. Deoarece China reprezintă o mare parte din extracția globală de bitcoin. Deși represiunea din China a contribuit parțial la scăderea veniturilor din mineritul bitcoin, efectul complet ar putea fi simţit cu adevărat în iunie.

Ce ne rezervă viitorul pentru veniturile din mineritul bitcoin?

Veniturile din mineritul bitcoin sunt încurajatoare, având în vedere că industria a înregistrat o scădere a profitabilității în ultimii ani. Cu toate acestea, odată cu reprimarea reglementară a minelor, industria riscă să încetinească veniturile, deoarece minerii pe scară largă sunt în cea mai mare parte vizați de autorități.

Odată cu concentrarea sporită pe energia regenerabilă pentru mineritul bitcoin, activul ar putea atrage mai multe instituții, provocând potențial o creștere a valorii și, în consecință, a veniturilor din minerit, scrie finbold.