Evenimentul Zilei > Actualitate > Cezar Preda: Dacă referendumul este invalidat, Traian Băsescu trebuie să se întoarcă la Cotroceni
Cezar Preda: Dacă referendumul este invalidat, Traian Băsescu trebuie să se întoarcă la Cotroceni

Cezar Preda: Dacă referendumul este invalidat, Traian Băsescu trebuie să se întoarcă la Cotroceni

Dacă referendumul din 29 iulie nu va fi validat, preşedintele suspendat Traian Băsescu trebuie să se întoarcă la Cotroceni, indiferent de procentul pe care îl va obţine.

"Dacă referendumul este invalidat, PDL consideră că preşedintele (Traian Băsescu – n.r.) trebuie să stea în funcţie pe perioada mandatului. Nu intrăm în interpretări de genul 70 la 30, 60 la 40, 80 la 20, legitimitate sau ilegitimitate. Legitimtiatea este ce înseamnă legea, trebuie şi preşedintele României să respecte legea. Indiferent de procent, preşedintele României, dacă referendumul este invalidat, trebuie să stea la Cotroceni pe perioada mandatului", a declarat Cezar Preda.
Potrivit acestuia, nu mai trebuie făcute "interpretări pe lege de natură emoţională" pe tema legitimităţii şi a arătat că preşedintele a luat un vot de la 5.200.000 de cetăţeni.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat legea de modificare a Legii referendumului, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.
CITIŢI ŞI:

  • Raport DUR pe Justiţie: Comisia Europeană critică presiunile Guvernului Ponta asupra Curţii Constituţionale
  • Financial Times: UE creşte presiunea asupra Bucureştiului
  • Victor Ponta: Justiţia este una, bătălia politică alta
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.