Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă ACUM în CExN. Cel mai FIERBINTE subiect, DEZBĂTUT în PSD. Rezultatul va schimba ISTORIA României
Ce se întâmplă ACUM în CExN. Cel mai FIERBINTE subiect, DEZBĂTUT în PSD. Rezultatul va schimba ISTORIA României

Ce se întâmplă ACUM în CExN. Cel mai FIERBINTE subiect, DEZBĂTUT în PSD. Rezultatul va schimba ISTORIA României

Ședinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a ajuns la partea a doua a ordinii de zi, în cadrul căreia se va discuta cel mai arzător subiect. Membrii CExN vor discuta sancţionarea a trei lideri importanţi, după ce în prima parte a CExN au discutat despre remanierile din guvern.

Prima vizată de sancționare este Gabriela Firea. Există propuneri ca aceasta să fie exclusă din partid, însă sunt şi lideri care au anunţat că se opun unei asemenea sancţiuni.

Citește: Culise SPECTACULOASE în cadrul CExN al PSD

Scopul principal ar fi eliminarea primarului general al Capitalei din Comitetul Executiv Naţional. Problema e că funcţia de vicepreşedinte a fost câştigată în congres, fiind mai greu să-i fie retrasă fără o excludere din partid. Firea a demisionat azi din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, însă mai are şi funcţia de preşedinte PSD Ilfov.

Citește: Lista COMPLETĂ a Guvernului Dăncilă 2

Următorii vizaţi sunt Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş Severin, şi Ciprian Pandea, preşedintele PSD Călăraşi. Aceştia vor fi propuşi pentru suspendare din funcţiile de conducere şi, prin urmare, eliminare din CEx.