Evenimentul ZileiInternationalMarea Britanie le dă bani celor care vor să plece din țară. Suma nu e deloc mică

Marea Britanie le dă bani celor care vor să plece din țară. Suma nu e deloc mică

Marea Britanie le dă bani celor care vor să plece din țară. Suma nu e deloc mică
Cetățenii din Uniunea Europeană vor primi ajutor financiar în cazul în care decid să părăsească voluntar Marea Britanie.

În cazul în care doresc să părăsească în mod voluntar Marea Britanie, cetățenii din Uniunea Europeană  (UE) vor primi ajutor financiar.

Odată cu finalizarea procesului Brexit, Marea Britanie a decis să acord sprijin financiar pentru cetățenii din Uniunea Europeană care optează să se întoarcă în țara lor de origine. Suma de bani poate ajunge până la 2,000 de lire sterline. De asemenea, pentru cetățenii care aleg să plece, Regatul Unit asigură și plata biletului de avion. Termenul limită până la care se poate beneficia de acști bani este 30 iunie.

Informația a fost adusă în atenția opiniei publice după ce Consiliul Mixt pentru Bunăstarea Imigranţilor a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că mii de angajați din Uniunea Europeană sunt în pericol de a își pierde dreptul legal de a rămâne în Regatul Unit.

În acest raport se solicită ca cetățenii din UE să primească automat statutul de rezident și să înceteze ostilitățile politice.

Cetățenii din UE primesc ajutor financiar pentru a pleca din Marea Britanie

Kevin Foster, ministrul Imigrației, susține că raportul JCWI a scos în evidență „o imagine incredibil de înşelătoare a schemei de soluţionare a UE deoarece se bazează pe un mic sondaj efectuat pe mai puţin de 300 de persoane, în urmă cu un an”.

„De atunci, milioane de cereri au fost primite. Am avut aproape 4,9 de milioane de cereri. Au mai rămas mai puţin de şase luni până la termenul limită şi i-aş încuraja pe toţi cei eligibili să aplice pentru a-şi asigura drepturile în conformitate cu legislaţia britanică. Finanţăm 72 de organizaţii din Marea Britanie pentru a ne asigura că nimeni nu rămâne în urmă”, a declarat Kevin Foster, scrie The Guardian.

Premierul britanic Boris Johnson va vizita Scoţia săptămâna aceasta pentru a pleda ca scoţienii să respingă separatismul după ce premierul Scoţiei a cerut un alt referendum pentru independenţă, potrivit The Sun, relatează Reuters luni.

Duminică, Nicola Sturgeon a declarat că speră că un rezultat bun al Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) în alegerile din mai i-ar acorda mandatul de a organiza un al doilea referendum.

„Johnson urmează să viziteze Scoţia săptămâna aceasta în momentul lansării unei oferte complete pentru salvarea Regatului Unit”, notează The Sun. „El urmează să folosească această vizită pentru a face o pledoarie ca scoţienii să respingă separatismul restrâns şi să aprecieze beneficiile de a fi în Regatul Unit”, menţionează sursa citată.

Sursa: Agerpres


Accesează: