Editura Evenimentul si Capital

Cetatea care apără trandafirii

2f84e9fed2ae3608c72147c1a788ba67
Autor: | | 0 Comentarii | 0 Vizualizari

Ca să ajungeţi la cetatea Râşnov, trebuie să faceţi faţă unui urcuş de zece minute prin pădure. Însă drumul este unul plăcut, iar plimbarea devine haioasă încă de la început: intrarea în pădure este oprită pentru maşini de o secure medievală pe post de barieră, desprinsă parcă din desenele animate cu Asterix şi Obelix. Iar din loc în loc, pe marginea drumului, sunt coşuri de gunoi inedite, în formă de turnuri cu creneluri.

Ajunşi la cetate, veţi trece printr-o poartă mare de lemn, în spatele căreia se deschide o panoramă asupra Râşnovului, cu locuinţele sale vechi, ordonate la linie, acoperite de ţiglă maronie. La marginea oraşului se întind fâşii de câmpuri verzi cultivate, iar în depărtare se zăresc crestele acoperite de zăpadă ale munţilor.

Cum ajungi la Râşnov

Obiective turistice în zonă

Cazare în apropiere

Zidită în stâncă, cetatea ţărănească a Râşnovului a fost ridicată în evul mediu, la sfârşitul secolului al XIII-lea, de locuitorii de acolo pentru a se adăposti şi apăra în timpul invaziilor.

Cetatea era un fel de oraş în miniatură, în care existau locuinţe şi ateliere. Înăuntrul ei nu se afla însă un castel sau o locuinţă mai impunătoare. Acum, Casa Fierarului, a Tâmplarului sau a Sticlarului, meseriile care erau cele mai întâlnite printre râşnoveni, au fost transformate în magazine de suveniruri.

Curtea interioară a cetăţii este brăzdată de cărări înguste, din piatră, ce şerpuiesc printre casele acoperite cu ţiglă. Felinare prinse în zidurile înalte şi îngălbenite străjuiesc drumurile.

Terenul din interiorul cetăţii este destul de accidentat, aşa că trebuie să vă uitaţi pe unde păşiţi, mai ales deoarece scările din lemn montate par destul de şubrede. În rest, locul este paşnic. Numai câteva lănci uitate prin curte, o cuşcă mare din fier, o poartă grea cu ţepi ascuţiţi şi un ciudat instrument de tortură mai amintesc de trecutul agitat al regiunii.

LOVITURA pentru romanii cu CREDITE! EURO a atins un nou RECORD! Ce anunta BNR

Pagina 1 din 1


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Turism

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI