Evenimentul Zilei > Actualitate > Certificatul verde ar putea să devine obligatoriu peste tot în România: ”Ne dorim o țară ca afară”
Certificatul verde ar putea să devine obligatoriu peste tot în România: ”Ne dorim o țară ca afară”

Certificatul verde ar putea să devine obligatoriu peste tot în România: ”Ne dorim o țară ca afară”

Ministrul Sănătății, Cseke Atilla, a anunțat că autoritățile iau în calcul introducerea certificatului verde, în toate localitățile, indiferent de rata de infectare.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, ia în calcul introducerea certificatului digital în toate localitățile din România, nu doar în cele care au incidență mare de infectare. El a vorbit despre ceea ce se petrece în unele țări din Vestul Europei, acolo unde certificatul verde este obligatoriu în foarte multe locuri.

Ce spune Cseke Attila, ministrul Sănătății, despre introducerea certificatului verde în toate localitățile din România, indiferent de rata de infectare

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii.

În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a afirmat ministrul Sănătății la Digi 24.

Cseke Attila a vorbit și despre reticența multor români de-a se vaccina. Și din nou a dat exemplu Apusul Europei, acolo unde rata de imunizare este mult mai ridicată.

„Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm”

„Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit. Și dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proști decât noi și s-au vaccinat”, a mai afirmat Cseke Atilla, ministrul Sănătății.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: