Evenimentul Zilei > Actualitate > Cercetătorii au descoperit că o plantă suprimă coronavirusul. Se găsește pe toate drumurile și se folosește și în fabricarea unui vin
Cercetătorii au descoperit că o plantă suprimă coronavirusul. Se găsește pe toate drumurile și se folosește și în fabricarea unui vin

Cercetătorii au descoperit că o plantă suprimă coronavirusul. Se găsește pe toate drumurile și se folosește și în fabricarea unui vin

Cercetătorii canadieni anunțau, cu câteva luni în urmă, că fructul palmierului acai poate ajuta la ameliorarea stării de sănătate a bolnavilor de COVID-19, grăbind vindecarea. Mai nou, un grup de oameni de știință europeni a făcut o nouă descoperire similară, dar legată de altă plantă.

Oamenii de știință europeni, conduși de medici de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck din Germania, au efectuat teste pe celulele umane. Experții au testat artemisininei, precum și a derivaților săi – artesunat și artemether -, dar și a extractului de Artemusua annua (pelin).

Cercetătorii au folosit o tulpină germană a virusului SATS-CoV-2 și o versiunea daneză a acestuia. S-a precizat că una dintre liniile celulare a reprezentat un anumit tip de celule pulmonare, cele mai vulnerabile la COVID-19 – celule canceroase pulmonare A549-hACE2.

Patru compuși reușesc să suprime infecții cu coronavirus

Conform rezultatelor testului, s-a dovedit că toți cei patru compuși reușesc să suprime infecții cu coronavirus în liniile celulare, inclusiv în plămâni. Oamenii de știință au remarcat că artesunatul a fost cel mai eficient, urmat de artemether, al treilea de extractul Artemisia annua și al patrulea de artemisinin.

Experții au subliniat că acești compușii conținuți în pelin au o fereastră terapeutică foarte mică, adică nu pot ajuta decât imediat după ce infecția intră în organism.

Se observă că acesta este primul studiu care demonstrează fără echivoc posibilitatea creării unui medicament pentru tratamentul infecției cu coronavirus pe bază de derivați de artemisinină, scrie dcbusiness.ro.

Cercetători din toată lumea testează Artemisia care este o soluție în lupta împotriva Covid

Cercetători din toată lumea participă la un test care va stabili dacă Artemisia poate fi o soluție în lupta împotriva Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că până în acest moment nu există studii științifice care să demonstreze eficiența plantei în combaterea coronavirusului.

Oamenii de știință germani de la Institutul Max Planck din Postdam, împreună cu cercetători din Germania și Danemarca colaborează cu americanii de la compania ArtemiLife pentru a stabili dacă Artemisia poate fi utilizată pentru a trata Covid-19.

„Este primul studiu care investighează proprietățile acestei plante în legătură cu noul virus”, a spus conducătorul studiului, Peter Seeberger,

Un medicament bazat pe Artemisia este folosit de multă vreme pentru a trata malaria.