Evenimentul Zilei > Social > ”Cerbul de Aur” poate reveni. TVR a iniţiat PRIMELE DISCUŢII cu autorităţile din Braşov
”Cerbul de Aur” poate reveni. TVR a iniţiat PRIMELE DISCUŢII cu autorităţile din Braşov

”Cerbul de Aur” poate reveni. TVR a iniţiat PRIMELE DISCUŢII cu autorităţile din Braşov

Celebrul festival de muzică ”Cerbul de Aur” poate reveni în circuitul cultural românesc după o pauză de nouă ani.

Vestea cea mare a fost dată recent de primarul Braşovului, George Scripcaru, care a discutat deja cu o delegaţie a TVR, condusă de Irina Radu, directorul general al postului public.

„A avut loc o primă discuţie cu cei de la TVR, prin care conducerea postului ne-a adus la cunoştinţă dorinţa de a relua în 2017 acest eveniment muzical care, deocamdată, este la faza de intenţie, urmând ca organizarea evenimentului să fie aprobată şi de către Consiliul de Administraţie al TVR. Totodată, reprezentantul TVR ne-a spus că vor iniţia discuţii şi cu celelalte televiziuni naţionale din Europa pentru a sprijini organizarea competiţiei muzicale, în cadrul festivalului Cerbul de Aur.

I-am asigurat de faptul că, atât municipalitatea, cât şi braşovenii, sunt interesaţi de reluarea Cerbului de Aur, acesta fiind unul din evenimentele menţionate şi în studiul de consum ca fiind printre cele mai importante ale Braşovului. Ne-am arătat deschişi în a sprijini reluarea Cerbului de Aur şi i-am informat cu privire la posibilitatea de a obţine co-finanţare, prin ghidul de finanţare al proiectelor culturale pe anul 2017.

A fost discutată şi posibilitatea ca, pe lângă Piaţa Sfatului, unde vor exista evenimente, să fie identificată şi o altă locaţie, care să permită şi un număr mai mare de spectatori, dar şi un eveniment de o mai mare anvergură”, a declarat primarul George Scripcaru pe pagina de Facebook a primăriei pe care o conduce.

„Cerbul de Aur” s-a desfăşurat prima dată în anul 1968 şi a lansat, de-a lungul celor 17 ediţii, numeroşi artişti. Gândit ca un spectacol şi ca un concurs, acest festival internaţional urmăreşte promovarea artiştilor muzicali din România şi din Europa. Toate ediţiile au fost organizate de Televiziunea Română (TVR), prin co-finanţare din partea Primăriei Municipiului Braşov. În timp, festivalul a fost reluat şi întrerupt de mai multe ori, iar ultima ediţie a fost organizată în anul 2009.