Evenimentul Zilei > Monden > Cerbul de Aur 2019: În această seară aflăm cine ia Marele Trofeu
Cerbul de Aur 2019: În această seară aflăm cine ia Marele Trofeu

Cerbul de Aur 2019: În această seară aflăm cine ia Marele Trofeu

Invitatul special al Galei este starul irlandez Ronan Keating. TVR oferă un moment muzical cu hituri ale trupei Queen, în premieră pentru televiziunile româneşti. Festivalul este transmis în exclusivitate pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online pe TVR Plus

În doar câteva ore, îi vom cunoaşte pe câştigătorii trofeelor Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur 2019. Va fi o seară încărcată de emoţie, spectacol care se anunţă a fi extraordinar. Pe scenă vor urca starul irlandez Ronan Keating, artişti din celebrul musical “We will rock you”, cu hituri din repertoriul trupei Queen, Viktor Laslo – membru al juriului şi Corina Chiriac – pentru a marca un moment aniversar.

Şi pentru această seară biletele s-au epuizat, spectacolul fiind sold out. Este seara în care aflăm câştigătorul Marelui Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, precum şi câştigătorii celor trei premii de pe podium şi ai premiilor speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Presei acreditate la Festival, acordat de Consiliul Judeţean Braşov şi Premiul Publicului, susţinut de Primăria Braşov.
Juriul acestei ediţii a fost format din: Loredana, Vasile Şirli, Ricky Dandel, Victor Laszlo şi Erminio Sinni (Detalii aici https://bit.ly/2KdwViO).

Prezentat de Eda Marcus şi Elvin Dandel, Cerbul de Aur este transmis live pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova şi online pe TVR Plus.

Momente speciale la Gala Cerbul de Aur
În premieră pentru televiziunile din România, TVR va transmite un fragment din celebrul musical “We will rock you” în deschiderea spectacolului din Piaţa Sfatului. Semnată de Răzvan Mazilu, producția românească a musicalului îi reuneşte, la Braşov, pe artiştii Loredana, Lucian Ionescu, Mara Captaru, Bianca Popescu şi Vlad Nicolici, care vor interpreta câteva dintre piesele cu care legendara trupă Queen a făcut istorie.

Invitatul special al Galei este Ronan Keating, starul irlandez care a vândut zeci de milioane de albume ca artist solo şi membru al trupei Boyzone.

Un recital emoţionant va fi susţinut de Corina Chiriac pentru a marca împinirea la 40 de ani de la primul show color de televiziune, „Eu sunt Corina!”, realizat de Tudor Vornicu şi echipa sa. Artista îşi aminteşte cum s-a lucrat pentru acest program: „În primul rând, s-a redecorat Studioul 1 al Televiziunii Române. Am acordat mult timp repetiţiilor, pentru o secvenţă de trei minute se repeta şi câte 4-5 ore. Nu oboseam, pentru că am iubit enorm televiziunea, iar primul show color trebuia să iasă excepțional”.

Viktor Lazlo, artistă francezo-belgiană, părăseşte masa juriului pentru a urca pe scena Cerbului de Aur, într-un microrecital. Una dintre piese este dedicată iubitei fiului său care şi-a pierdut viaţa în atentatele teroriste de la Paris din 2015.

Alte detalii, găsiţi pe site-urile tvr.ro şi cerbuldeaur.ro.

Reguli de acces în Piaţa Sfatului din Braşov
În fiecare zi de festival, accesul publicului se face începând cu ora 19.30, până la ora 20.45, evenimentul fiind televizat. Detalii, găsiţi pe site-urile tvr.ro şi cerbuldeaur.ro.

***

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Prefectura Braşov, Ministerul Turismului, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România.

Eveniment sponsorizat de Coresi, Cotnari, Tarom – transportator oficial.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.