Cele mai proaste alimente pentru micul dejun. Trebuie evitate dimineața

Cele mai proaste alimente pentru micul dejun. Trebuie evitate dimineața Mâncare. Sursa foto: Dreamstime.com

Cele mai proaste alimente pentru micul dejun. Nutriționiștii ne recomandă să evităm aceste produse dimineața. Acestea deschid calea către boli și creștere în greutate.

Cele mai proaste alimente pentru micul dejun. Nutriționiștii au declarat că cei care mănâncă aceste produse dimineața riscă să se îmbolnăvească și să se îngrașe. Ei ne recomandă să fim foarte atenți la ce mâncăm după ce ne trezim.

Cei care mănâncă aceste alimente se pot confrunta cu următoarele probleme:

  • Duc la „pofte” în mijlocul zilei
  • „Dizolvă” metabolismul
  • Ele deschid calea către boli și creștere în greutate

Ce să nu mâncăm la micul dejun

Gogoșile sunt de obicei prăjite. Fiecare furnizează 250 până la 550 de calorii. Ele conțin 30 de grame de zahăr. Nivelul zahărului din sânge poate crește brusc. În plus, organismul produce multă insulină pentru ao metaboliza. Această fluctuație intensifică senzația de foame și provoacă nevoia de carbohidrați și mai rafinați. Nutriționiștii ne recomandă să evităm zahărul dimineața.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cele mai proaste alimente pentru micul dejun. Trebuie evitate dimineața

Sursa: Arhiva EVZ

Nici plăcintele nu trebuie consumate dimineața. Pâinea comercială conține o mulțime de calorii. Totuși, oamenii sănătoși nu trebuie să depășească 2.400 mg de sodiu pe parcursul zilei (echivalentul a 6 grame de sare). Hipertensivi, 1.500 mg, pentru că prea multă sare crește riscul de accident vascular cerebral. Covrigii și plăcintele cu brânză oferă o mulțime de calorii goale și carbohidrați. Doar pâinea albă din care sunt produse pot depăși 300 de calorii și 65 de grame de carbohidrați.

Cerealele albe cu zahăr pentru micul dejun sunt foarte procesate și au o valoare nutritivă scăzută. Acestea conțin multă sare.

Nutriționiștii reamintesc că o dietă bogată în carbohidrați rafinați este asociată cu un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2 pe termen lung.Crește riscul de boli de inimă. Chiflele umplute sau sandvișurile cu multe ingrediente sunt alte alimente cu multe calorii. Specialiștii ne recomandă să mâncăm dimineața doar sandvișuri cu pâine integrală și cu ingrediente ușoare, potrivit Doctorulzilei.

O altă soluție este să mâncăm fructe și legume. Acestea ne ajută să avem energie toată ziua și au puține calorii.