Cele mai ciudate ştiri din 2008

Cele mai ciudate ştiri din 2008

Omul-copac şi bărbatul care a făcut sex cu peste 1.000 de autoturisme sunt în Top 10.

Cotidianul britanic „The Daily Telegraph“ a realizat un top al celor mai bizare zece ştiri publicate anul acesta în ediţia sa on-line, menţionând că redactorii au cam avut de lucru, în condiţiile în care 2008 a fost un an „plin“.

Excepţie a făcut însă chiar ocupanta primei poziţii a clasamentului, povestea „omuluicopac din Java“. Boala extrem de rară de care suferă pescarul indonezian Dede, ale cărui membre par a fi rădăcini vegetale, a apărut iniţial în 2007, dar a rămas de departe cea mai citită şi în 2008. Dede este acum aproape vindecat, putând să meargă şi să scrie fără ajutor. Bărbatul chiar speră să se căsătorească.

Pe locul doi o întâlnim pe „cea mai mică fetiţă din lume“, indianca Jyoti Amge, care la 15 ani măsoară doar 33,02 centimetri înălţime, dar este foarte mândră de statura ei. A treia poziţie revine noii sigle a Biroului de Comerţ al Guvernului (OGC), care a costat 14.000 de lire sterline. Nu costul acestuia a fost de interes pentru publicul britanic, ci aspectul final: rotită la 90 de grade, sigla seamănă cu un omuleţ stilizat, având o erecţie. Lingviştii Universităţii Oxford ocupă un meritat loc patru, cu un clasament propriu, conţinând cele mai iritante expresii utilizate în engleza curentă - „at the end of the day“, „fairly unique“ şi „I personally“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Leopard vânător şi pinguini zburători

Un fotoreportaj despre un leopard care a vânat un crocodil, într-o rezervaţie din Africa de Sud, s-a clasat pe poziţia cinci. Pe şase se situează povestea unei sud-coreence care şi-a injectat ulei de gătit în pielea feţei, desfigurându-se, din cauza obsesiei sale pentru operaţii de chirurgie estetică. Locul şapte revine unei farse concepute în colaborare cu BBC, ca păcăleală de 1 aprilie: pinguinii zburători. Despre aceşti pinguini, autorii spuneau că zboară în fiecare an din Antarctica până în jungla amazoniană. Pe poziţia opt întâlnim „cel mai complex cerc“ format într-un lan de orz, despre care cercetătorii au apreciat că ar reprezenta codat primele 10 cifre ale numărului pi.

ocul nouă a revenit superbei italience Raffaella Fico, o fostă concurentă în emisiunea „Big Brother“, care şi-a scos virginitatea la mezat contra „modestei“ sume de 1 milion de euro. Mama frumoasei s-a jurat că fiica sa este atât virgină, cât şi o „catolică devotată“. Ultimul loc îi revine bărbatului care a făcut sex cu peste 1.000 de autoturisme - americanul Edward Smith, care suferă de o boală psihică foarte rară, „mecanofilie“. Smith, 57 de ani, trăieşte actualmente cu o „prietenă“ pe care a botezat-o Vanilla, un Volkswagen „broscuţă“.