Cel mai sănătos pește. Secretul tinereții veșnice

Cel mai sănătos pește. Secretul tinereții veșnice Tipurile de pește care trebuie evitate. Riști să faci toxiinfecţie alimentară. Sursă foto: Freshful

Persoanele care nu vor să îmbătrânească trebuie să mănânce un anumit tip de pește. El are o mulțime de benficii pentru sănătate și pentru piele și este extrem de gustos.

Cei care nu vor să îmbătrânească pot să mănânce pește gras, precum somonul și heringul. Acești pești sunt bogați în acizi grași omega-3. Datorită lor, pielea va fi netedă, articulațiile vor fi sănătoase, iar funcția creierului se va îmbunătăți.

Peștele este bogat în vitamina D, care menține oasele sănătoase. Se recomandă consumul a trei porții de pește de 100 de grame pe săptămână, au spus medicii.

Acest pește trebuie consumat cu moderație

Cei care mănâncă pește uscat sau afumat trebuie să știe că acesta este plini de proteine și nutrienți esențiali, dar că poate crește și mai mult un nivel ridicat.

Ne puteți urmări și pe Google News
peste

Cel mai sănătos pește. Secretul tinereții veșnice. Sursa foto Dreamstime

„Persoanele cu tensiune arterială ridicată ar trebui să limiteze cantitatea pe care o mănâncă din cauza conținutului ridicat de sodiu. Consumul de prea multă sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Corpul reține apa atunci când mâncăm sare. Atunci când mâncăm prea mult, apa suplimentară din sânge provoacă o presiune suplimentară asupra pereților vaselor de sânge, crescând tensiunea arterială.”, au spus medicii, potrivit Doctorulzilei.

Cele mai sănătoase tipuri de pește

Și Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă consumul de pește de cel puțin 2 ori pe săptămână, în special pește gras, precum somonul, păstrăvul de lac, sardinele și tonul albacore, care este bogat în omega-3.

Și Codul este foarte sănătos. El conține și omega-3, așa că puteți adăuga ulei sau ulei vegetal. Acesta este la fel de sănătos ca somonul. Este o sursă excelentă de fosfor, niacină și vitamina B-12. O porție gătită de 3 uncii conține între 15 și 20 de grame de proteine.

„Grăsimea naturală echilibrată, de înaltă calitate, în cantități rezonabile, va asigura sațietatea. Vei mânca mai puțini carbohidrați simpli și, în același timp, vei evita rezistența la insulină, colesterolul crescut și problemele vasculare”, spune expertul.

Peștele ideal pentru femeile  gravide

AHA a mai spus că femeile gravide trebuie să evite peștele bogat în metilmercur. Este indicat ca acestea să mănânce doar somon, hering, sardine și păstrăv. Aceste tipuri conțin mai puțin metilmercur.