Reţeta cu păstrăv prăjit în crustă de mălai pe care nu trebuie s-o ratezi. Cum obții crusta rumenă şi crocantă fără să usuci carnea
- Antonia Hendrik
- 3 martie 2023, 08:59
Păstrăvul prăjit în crustă de mălai este o rețetă simplă şi rapidă. Pentru a obține un pește cu crusta rumenă și crocantă şi carnea să rămână moale, trebuie să urmați sfaturile din articol.
Dacă vă este dor de păstrăv prăjit, consumat de obicei în zilele cu dezlegarea la pește din timpul postului, şi servit cu mămăligă și mujdei de usturoi, atunci rețeta acesta nu trebuie ratată.
Aşadar, dacă vă este poftă de o reţetă ca pe vremuri, pregătiţi pentru următoarea masă păstrăv prăjit în mălai, cu mujdei de usturoi și o mămăligă vârtoasă.
Ingredientele necesare pentu păstrăv prăjit în crustă de mălai
Dacă aveți peștele deja tăiat și curățat, nu trebuie decât să îl spălaţi abundent cu apă rece înainte de al găti. Puteţi să-l tăiaţi bucăți, depinde de gustul fiecăruia. Pentru delicioasa reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
-1 păstrăv de 350-400 de grame, pentru o porție -1 lingură de făină -2 linguri de mălai grișat -sare și piper -ulei pentru prăjit (cantitatea depinde de mărimea tigăii)
Mod de preparare pentru păstrăv prăjit în crustă de mălai
Pentru o reușită perfectă a acestei rețete simple de păstrăv prăjit, e nevoie de un pic de atenție la detalii. Șterge peștele cu șervețele absorbante și freacă-l cu sare. Învelește-l apoi în folie de plastic și lasă-i să tragă sărea. Dacă peștele trebuie tăiat și curățat, asigură-te că faci asta foarte bine, pentru ca preparatul să aibă gustul dorit.
Încinge uleiul pentru prăjit într-o tigaie antiaderentă, de preferat una cu pereții și baza mai groase. Presară peste pești puțin piper, după care pune mălaiul într-o farfurie întinsă și tăvălește peștii prin el. Scutură-i ușor la final pentru a îndepărta mălaiul în exces.
Pune ulterior peștii în tigaia cu ulei încins și lasă-i să se prăjească în jur de 5 minute. Întoarce-i apoi pentru a rumeni și pe partea cealaltă tot 4-5 minute. Când sunt gata, trebuie să aibă o crustă aurie. Scoate-i pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie, astfel încât uleiul în exces să fie absorbit.
Cum recunoașteţi peștele proaspăt
În primul rând, mirosul. Peștele vechi are un miros neplăcut, cel proaspăt are un miros discret de pește și de apă curgătoare. În al doilea rând, un pește proaspăt va avea ochii foarte limpezi. Ochii opaci, cu aspect lăptos, sunt un semn clar că peștii nu sunt proaspeți.
Un alt semn clar care dă indicii despre cât de proaspăt este un pește este aspectul cărnii. Peștii a căror carne este proaspătă au carnea umedă, ușor lucioasă. Dacă, în schimb, carnea pare acoperită de o peliculă cu aspect lăptos, peștele e stricat.
Sursa: lauralaurentiu.ro.