Cel mai mare lift de pasageri din lume: 235 de persoane

Cel mai mare lift de pasageri din lume: 235 de persoane

Cel mai mare lift de pasageri din lume are dimensiunea unei garsoniere, cântărește 16 tone, este susținut de nouă cabluri de oțel și are capacitatea de a transporta până la 235 de persoane în același timp.

Cel mai mare lift din lume

În clădirea Jio World Center din Mumbai, India, compania indiană de ascensoare KONE a instalat în anul 2022 cel mai mare ascensor de pasageri din lume.

Este o minune a designului și a ingineriei care măsoară 25,78 metri pătrați și oferă o priveliște panoramică de jur împrejur asupra complexului și a frumoaselor sale grădini.

A fost proiectat pentru a găzdui grupuri mari de persoane care participă la nunți sau expoziții la centrul de convenții de ultimă generație. Un sistem inovator de grinzi cu scripeți este utilizat de cel mai mare lift de pasageri din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

O minune inginerească

Acest sistem este alcătuit din 18 scripeți mari, 9 cabluri de oțel și șine care sunt fixate peste coloane de oțel. Un astfel de sistem este necesar din cauza dimensiunilor enorme ale ascensorului.

Cristalele sunt încorporate în tavanul celui mai mare lift de pasageri din lume, care dispune, de asemenea, de o ușă de sticlă cu patru panouri și de pereți de sticlă care oferă vederi panoramice. Acest ascensor nu numai că se deplasează între cinci etaje cu o viteză de un metru pe secundă, dar are și două canapele confortabile pe care pasagerii se pot odihni în timpul călătoriei.

Cine a creat acest lift

„Ne face o deosebită plăcere să împărtășim vestea că liftul Kone, care este cel mai voluminos ascensor de pasageri din lume, se află în India!” A fost declarat de Amit Gossain, care este directorul general al KONE Elevators. Ca și companie, ne mândrim cu faptul că oferim soluții individualizate pentru dezvoltări unice.

Pe lângă echipa noastră din India, ceilalți experți în proiecte majore ai companiei din întreaga lume au lucrat împreună pentru a concepe și livra acest proiect, care a fost cel mai dificil și complex pe care l-am făcut vreodată.

Prețul acestui ascensor special conceput nu a fost dezvăluit de KONE până în prezent; cu toate acestea, ținând cont de faptul că a fost comandat de Reliance Industries, cea mai prosperă întreprindere din sectorul privat din India, este foarte puțin probabil ca acesta să fi fost foarte ieftin, potrivit odditycentral.