Peste 70 de jurnaliști au fost prezenți, duminică, în poligonul de la Popești Leordeni la Cupa Presei la Tir, competiție organizată de Serviciul de Protecție și Pază (SPP). La serbarea celor 25 de ani de existență ai serviciului, jurnaliștii de la „Evenimentul zilei” au marcat, la rândul lor, o performanță: au reușit să se claseze pe locurile I – Andrei Stanca și III – Petrișor Cană, la competiția dedicată bărbaților. Locul al -II-lea a fost ocupat de reprezentantul cotidianului „Libertatea”, Robert Hanciarec.

La fete, competiția a fost câștigată de Adriana Zaharia – DigiTV.

Președintele Klaus Iohannis: „Apreciez capacitatea de acţiune şi curajul dovedit de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază”

Pe 7 mai, ziua în care SPP a împlinit 25 de ani de la înființare, preşedintele Klaus Iohannis a transmis în care ”remarcă modul în care instituţia a evoluat, adaptându-şi pregătirea în funcţie de riscuri şi ameninţări” şi devenind o structură modernă şi eficientă. Şeful statului arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială: „Serviciul de Protecţie şi Pază este una dintre structurile importante ale sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Remarc modul în care instituţia a evoluat în această perioadă, adaptându-şi pregătirea şi intervenţia în funcţie de riscuri şi ameninţări. Astfel, Serviciul a devenit o structură modernă şi eficientă, iar rolul şi misiunile sale s-au extins în mod semnificativ pe plan intern şi internaţional”