Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai rară mașină din România, vândută! Mai există doar 4 exemplare în țară
Cea mai rară mașină din România, vândută! Mai există doar 4 exemplare în țară

Cea mai rară mașină din România, vândută! Mai există doar 4 exemplare în țară

Celebra mașină a comisarului Moldovan, din filmul „Un comisar acuză”, a fost vândută la licitație. Suma obținută este impresionantă ținând cont că România nu are un istoric bogat în astfel de acțiuni.

Mașina comisarului Moldovan, din filmul «Un comisar acuză», a fost scoasă la licitație și vândută, joi seara, cu suma de 28.000 de euro.

Este un frumos Mercedes-Benz din 1940, model folosit în celebrele urmăriri din film, când legionarii conduși de Paraipan (Gheorghe Dinică) îl urmăresc pe comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu).

Mercedes-Benz 170V este singurul model produs de Daimler-Benz înainte de război, a cărui construcție a continuat și după al doilea război mondial, potrivit Agerpres.

Într-atât de apreciat a fost elegantul strămoș al E-Class-ului contemporan, fiind cunoscut la acea vreme și sub numele de «Calul de cursă al Germaniei», datorită rolului activ în timpul celui de-al doilea război mondial; astfel, în anii 40, modelul a fost adaptat, între altele, în ambulanțe pentru front.

La ora actuală, în lume nu mai există multe exemplare în stare perfectă de funcționare, precum cel scos la licitație (dintre care se apreciază că în România mai există doar 4 asemenea exemplare din Mercedes-Benz 170V).

Modelul, care în epocă a avut un preţ de lux, fiind preferată de oficialităţi din întreaga lume, pornește în licitație de la un preț de 25.000 de euro. Superba piesă de colecție a fost revitalizată la începutul anilor 2000, fiind într-o stare ireproșabilă, de la tapițerie, motor, până la ceasurile de bord originale – aceastea însele piese de colecție, urmărite de colecționarii din întreaga lume.

O altă mașină rară a fost vândută în cadrul aceleiași licitații

O altă apariție inedită în licitația acestei seri este o mașină de război, ce a participat efectiv la unul dintre războaiele recente, anume un Jeep Willys, care a făcut parte din dotarea corpului de armată americană detașat în Coreea de Sud în anii 1950, s-a întors de pe front într-o stare de bună funcționare și a fost demilitarizat în anii 1980, când a fost pentru prima dată vândut într-o licitație cu caracter de lichidare de efecte militare dezafectate.

Jeep-ul scos la licitație în această seară, în perfectă stare de funcționare, are un preț de pornire de doar 5.000 de euro, scrie G4media.