Cea mai bună rețetă de iahnie de fasole pe care ar trebui s-o încerci. Câteva trucuri pentru a obține o mâncare delicioasă

Cea mai bună rețetă de iahnie de fasole pe care ar trebui s-o încerci. Câteva trucuri pentru a obține o mâncare delicioasă Sursa: Arhiva EVZ

De obicei, fasolea se face cu ciolan afumat sau cu suncă. Dar, pentru că suntem în Postul Crăciunului, vă recomandăm o rețetă ușoară şi foarte gustoasă de iahnie cu ingrediente speciale care dau un gust aparte.

Ciorba de fasole cu ciolan, mâncarea de fasole cu cârnați şi iahnia de fasole sunt mâncărurile preferate de români, mai ales 1 Decembrie. Şi pentru că mulţi oameni ţin acest post al Crăciunului, vă recomandăm o reţetă de iahnie foarte gustoasă chiar şi fără carne.

Trucul de care trebuie să se țină cont pentru a ieşi o iahnie gustoasă

Unul dintre preparatele foarte apreciate este iahnia de fasole, care pe lângă faptul că este ușor de gătit, dacă ținem cont și de câteva trucuri, obținem o mâncare savuroasă. Această rețetă va fi apreciată de întreaga familie dacă respectați regulile de mai jos.

Pentru a putea prepara iahnia de fasole aveți nevoie de următoarele ingredientele:

Ne puteți urmări și pe Google News

-o jumătate de kilogram de fasole -75 de mililitri de ulei -două sau trei cepe -doi morcovi -doi ardei grași -două roșii -o lingură de boia de ardei -200 de mililitri de bulion de roșii -o foaie de dafin

-doi căței de usturoi -o legătură de pătrunjel verde -o lingură de oțet aromat cu tarhon -o linguriță cu zahăr -sare și piper, după gust şi cimbru.

Cum se prepară iahnia de fasole

Fasolea se spală foarte bine și se lasă la înmuiat peste noapte, în apă rece. A doua zi, apa se scurge și peste boabe, se toarnă trei litri de apă rece și puțină sare și se pun la fiert. În cazul în care dorești să scurtezi timpul de fierbere, este de preferat să folosești un vas cu presiune. În doar o jumătate de oră va fi gata.

Între timp, se toacă ceapa, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit uşor rumenie, se adaugă fasolea şi puţină apă. Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Sursa: romaniatv.net.