Va fi cod galben de caniculă și disconfort termic în zonele de câmpie și podiș. Atmosfera va deveni sufocantă în cea mai mare parte a țării. Vântul va avea ușoare intensificări la munte și în vest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26°C pe litoral și 37°C în Oltenia și Muntenia.

În Capitală, vom avea cer senin, vânt slab și maxime în jur de 36°C.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vineri dimineață prognoza meteo pentru primele două săptămâni din septembrie. Astfel, vremea va fi călduroasă, iar temperaturile vor fi peste normalul perioadei în zonele estice și sud-estice.

Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în regiunile intracarpatice.

ANM preizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Meteorologii mai spun că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.