Evenimentul Zilei > Monden > Ce îi cere Mircea Dinescu fiului său
Ce îi cere Mircea Dinescu fiului său

Ce îi cere Mircea Dinescu fiului său

A trecut aproape un an și jumătate de când este văduv, iar Mircea Dinescu ar vrea să se întâmple ceva în viața lui. Are o mare dorință.

În vârstă de 71 de ani, Mircea Dinescu are o mare dorință  și a vorbit despre ea cu fiul său. Ce i-a cerut poetul, veți vedea în cele ce urmează. Totul are legătură cu moartea soției sale, Mașa Dinescu, tragedie care s-a produs în octombrie 2019.

Mașa, soția lui Mircea Dinescu, s-a stins din viață la numai 58 de ani, în urma unei lungi suferințe. I-a fost alături poetului 35 de ani și i-a dăruit doi copii. Irina şi Andrei au ales drumuri total diferite în viață. Fata este actriță, iar Andrei Dinescu este dedicat muzicii și culturii țigănești.

Ce îi cere Mircea Dinescu fiului său

Fiul poetului Mircea Dinescu, Andrei Dinescu, este muzician. El face parte din trupa Impex și cântă „neomanele”, adică manele reinventate, adaptate la noile stiluri muzicale. În aceeși formație, care reinventează manelele şi muzica lăutărească, cântând piesele în manieră psihedelic-rock, se află şi chitaristul Thomas Hofer, fiul lui Hano Hofer de la Nightloosers.

Andrei Dinescu este așa pasionat de această zonă încât s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine, secția romani. De la 15 ani a prins gustul muzicii lăutărești și a început să studieze în profunzime etnia romă și cultura ei. Iată ce mărturisea tânărul artist în 2017. „Nu am făcut Conservatorul, pentru că de la 15 ani am luat-o pe o cărare care nu era reprezentată la Conservator, cum ar fi muzica electronică experimentală, psihedelică şi alte stiluri.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.