„Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni”, a spus Raluca Turcan. Ea a dat ca exemplu Ministerul Dezvoltării Regionale, unde vor avea loc mai multe reduceri de personal, însă la fiecare minister, ministrul de resort va veni cu propria schemă de reduceri.

„Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune «acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem»”, a precizat Turcan.

Raluca Turcan a spus că procesul de restructurare este va dura o perioadă mai lungă, însă noul buget va fi gândit pe structurile cu personal reduse.