Necazurile se ţin lanţ de Regina Elisabeta, se pare că rămâne tot mai singură.  Fergus, unul dintre cei doi cățeluși pe care prințul Andrew i-a dăruit mamei sale, în februarie, când prințul Philip se afla internat în spital, a murit  „Întreaga situație este foarte tragică”, a declarat o sursă apropiată. „Regina este absolut devastată de moartea lui Fergus”.

Este vorba de unul dintre cei doi pui dorgi, o rasă încrucişată între dachshund şi corgi, dăruit reginei pentru a o înveseli în săptămânile cele mai dificile ale vieţii sale, care s-au încheiat cu decesul prinţului Philip la vârsta de 99 de ani.

După ce soțul ei a murit, prima ieșire a reginei a fost la Frogmore Gardens pentru a-și plimba câinii

La scurt timp după moartea soţului ei, o persoană din interior a spus că regina se apropiase foarte mult de puii primiţi cadou în cele mai grele momente din viaţa sa.

În această perioadă grea, regina s-a plimbat prin grădinile castelului Windsor cu cei doi pui, Muick şi Fergus, cel din urmă purtând numele unchiului reginei căzut în cel de-al Doilea Război Mondial, Fergus Bowes-Lyon.

Moartea cățelușului Fergus, care avea doar 5 săptămâni, se alătură tristeții care a copleşit-o pe regină după decesul soţului său, mai spune sursa sub anonimat.

Regina a primit primul ei corgi, Susan, la împlinirea a 18 ani în 1944

Povestea de dragostei a reginei cu această rasă de câini a început când era adolescentă şi era foarte legată de Dookie, un corgi care a aparţinut tatălui său George IV.

În această perioadă de doliu ea a fost însoţită şi de Candy, ultima descendentă în viaţă a primului său corgi Susan, pe care regina l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani.

Susan i-a însoțit pe Elizabeth și Philip în luna de miere din 1947 la Broadlands, casa familiei sale din mediul rural englez  Birkhall, moșia ei din copilărie.

Până în 2018, toți corgișii ei fuseseră descendenți din linia lui Susan. Willow, ultimul corgi înrudit cu Susan, a murit în aprilie a acelui an.

Regina a vrut şi ea unul şi i-a fost dăruită Susan, pe care Elisabeta a iubit-o atât de mult încât a luat-o cu ea chiar şi în luna de miere.

De-a lungul a 69 de ani de domnie, Elisabeta a II-a a avut peste 30 de corgi, majoritatea înrudiţi cu Susan, care au însoţit-o atât în activităţile oficiale cât şi în momentele de zi cu zi, inclusiv în videoclipul parodie cu James Bond, înregistrat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Londra din 2012, în care regina a apărut alături de trei dintre câinii săi, scrie usmagazine.