Evenimentul Zilei > International > Regina Elisabeta a II-a suferă cumplit. A murit încă o ființă dragă din viața ei
Regina Elisabeta a II-a suferă cumplit. A murit încă o ființă dragă din viața ei

Regina Elisabeta a II-a suferă cumplit. A murit încă o ființă dragă din viața ei

Regina Elisabeta a II-a suferă cumplit, după ce unul dintre câinii care i-au ținut companie în perioada de doliu a murit. Este vorba despre un pui de cinci săptămâni, care poartă numele unchiului suveranei.

Regina Elisabeta a II-a suferă profund după moartea unuia dintre câinii pe care i-a primit cadou pentru a-i înfrumuseța perioadele mai negre din viață. Este vorba despre puiul Fergus, care poartă numele unchiului reginei, Fergus Bowes-Lyon, victimă a celui de-al Doilea Război Mondial.

Animalele de companie au alinat durerea reginei

Câinii pe care regina i-a primit în dar i-au ținut acesteia de urât, mai ales după moartea prinţului Philip la vârsta de 99 de ani. În perioada în care ducele de Edinburgh era internat în spital, potrivit presei internaționale.

Animalele de companie au fost un real ajutor pentru regină. Ea obișnuia să se plimbe prin grădinile castelului Windsor cu cei doi pui, Muick şi Fergus, mai ales după ce prințul s-a stins din viață.

Fergus a murit la doar cinci săptămâni

Fergus a murit la sfârșitul săptămânii trecute și avea doar cinci săptămâni. Pierderea animalului de compania care purta numele unchiului său a afectat-o foarte tare pe regină.

Fergus a fost unul dintre câinii de rasă dorgi, care reprezintă o încurcișare între dachshund şi corgi. Regina a iubit foarte mult această rasă, chiar de pe vremea când era adolescentă. Iubirea pentru acești câini a început odată cu atașamentul reginei față de un corgi pe nume Dookie, care aparținea tatălui Reginei Elisabeta, George al IV-lea.

Regina a avut peste 30 de corgi

Regina Elisabeta a avut peste 30 de câini de rasă corgi, în cei 69 de ani de domnie. Majoritatea dintre aceștia erau înrudiți cu Susan, un corgi pe care regina l-a primit cadou cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani.

Aceștia au însoţit-o pe Regina Elisabeta a II-a atât în activităţi oficiale, cât şi în momentele de zi cu zi, din viața cotidiană. Susan, câinele pe care l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani, a fost luată de regină inclusiv în luna de miere.

Ultima descendentă în viaţă a lui Susan, pe nume Candy, i-a ținut companie reginei inclusiv în perioada de doliu.

Reamintim că în videoclipul parodie cu James Bond, care a devenit viral, Regina Elisabeta a II-a a figurat alături de trei dintre câinii săi corgi, conform Agerpres.