Evenimentul Zilei > Monden > Motivul pentru care regina Elisabeta a II-a a condus toată viața fără să aibă permis
Motivul pentru care regina Elisabeta a II-a a condus toată viața fără să aibă permis

Motivul pentru care regina Elisabeta a II-a a condus toată viața fără să aibă permis

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a putut să conducă toată viața, fără să fi luat permisul auto. Care a fost motivul acestui privilegiu.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii iubește să conducă. Au fost destule situații în care suverana a fost observată la volan, chiar dacă ea nu are un permis auto care să o califice pentru această activitate. Este o ipostază deosebită, în care nu pot fi văzuți Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii sau Vladimir Putin, liderul Rusiei. Și asta, din mai multe motive. Unul dintre ele ține de propria securitate. Toți acești lideri au oameni care să conducă pentru ei, dar Regina Elisabeta a ales de multe ori să se destindă la volan, conform grunge.com.

Regina a fost mereu interesată de mașini

E drept, regina Marii Britanii nu a ieșit în trafic. Ea a condus de fiecare dată pe vastele proprietăți pe care le deține în Marea Britanie, împreună cu membrii familiei regale. Astfel, are suficient spațiu pentru a conduce în voie și nu se poate expune niciunui pericol. Bineînțeles, regina are în preajmă agenți de securitate.

Elisabeta a II-a a avut o pasiune pentru mașini. Și nu doar pentru condus, ci și pentru mecanică. De-a lungul timpului, a învățat destule lucruri despre acest domeniu. Regina Marii Britanii reprezintă o excepție din două puncte de vedere. Poate să conducă fără să dețină un permis auto. Iar mașinile sale nu sunt înmatriculate.

Regina Elisabeta a II-a nu are nevoie nici de permis, nici de pașaport

Conform legislației din Marea Britanie, toate permisele sunt acordate în numele Majestății Sale. Așa că regina nu are nevoie de un astfel de document. S-ar fi creat o situație paradoxală, în care Elisabeta a II-a „și l-ar fi acordat singură”, scrie sursa citată. Este unul dintre privilegiile de care beneficiază regina Marii Britanii. Tot datorită acestui fapt, monarhul nu a avut nevoie, de la încoronare, de un pașaport, atunci când a călătorit în afara Insulei.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: