Evenimentul ZileiInternationalCompania câinilor corgi o ajută pe regina Elisabeta a II-a să depășească mai ușor pierderea prințului Philip

Compania câinilor corgi o ajută pe regina Elisabeta a II-a să depășească mai ușor pierderea prințului Philip

Compania câinilor corgi o ajută pe regina Elisabeta a II-a să depășească mai ușor pierderea prințului Philip
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este îndurerată de decesul prințului Philip. Compania patrupedelor canine ar putea mângâia oarecum pe regină la această mare pierdere.

Regina Elisabeta a II-a se folosește de cei doi câini noi pentru a face față durerii decesului Prințului Philip, spun apropiații acesteia.

Durere imensă la pierderea Prințului Philip

Regina își va folosi noii tovarăși canini pentru a o ajuta să facă față durerii ei, spun prietenii. Monarhul iubitor de câini, căruia i s-a acordat prima cățelușă rasa corgi, pe nume Susan, ca un cadou de 18 ani în 1944, a jurat să nu mai primească câini după ce Vulcan, dorgi-ul ei – o  încrucișare dachshund-corgi – a murit anul trecut.

A lăsat-o cu doar un singur dorgi în vârstă numit Candy. Dar când Filip a fost spitalizat la începutul acestui an, s-a aflat că Elisabeta a II-a a achiziționat doi noi prieteni cu patru picioare, care au nume cu o semnificație specială pentru regină, relatează Daily Mail.

Fergus și Muick – noile patrupede ale reginei Elisabeta a II-a

Fergus, un dorgi, este numit după unchiul ei Fergus Bowes-Lyon, care a fost ucis în acțiune în timpul Primului Război Mondial. Al doilea câine, Muick, pronunțat „Mick”, este un corgi de rasă pură și a fost numit după Loch Muick pe moșia Balmoral, un loc preferat de picnic pentru Familia Regală în timpul vacanței lor de vară. Elisabeta a II-a a deținut mai mult de 30 de câini de-a lungul anilor. Ultimele patrupede sunt considerate a fi cadouri primite.

Una dintre surse a declarat: „Regina a rămas cu un singur câine la sfârșitul anului trecut. Ea a luat decizia de a nu mai crește alți câini, din cauza vârstei înaintate. Dar ar fi de neconceput pentru ea să nu aibă. E ca și cum Turnul Londrei nu ar avea corbi. Cățeii noi sunt adorabili.

Monty – a devenit faimos

Câinele ei cel mai faimos este, probabil, Monty, care a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012. Când a apărut vestea despre noii câini, biografa regală Penny Junor a spus: „Corgis-ul ei este extrem de important pentru ea. Ei au fost de-a lungul anilor mai aproape de ea decât orice ființă umană. Corgis sunt extrem de loiali și iubitori și nu au dezamăgit-o niciodată.”


Accesează: