Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce e mai rău decât DISFUNCŢIA ERECTILĂ? Vezi CINCI BOLI care-ţi DISTRUG viaţa SEXUALĂ
Ce e mai rău decât DISFUNCŢIA ERECTILĂ? Vezi CINCI BOLI care-ţi DISTRUG viaţa SEXUALĂ

Ce e mai rău decât DISFUNCŢIA ERECTILĂ? Vezi CINCI BOLI care-ţi DISTRUG viaţa SEXUALĂ

Cercetătorii din toată lumea au alcătuit lista neagră a afecţiunilor cu efecte devastatoare asupra vieţii sexuale, iar rezultatul a surprins o lume întreagă. Sforăitul, un obicei aparent inofensiv, se află şi el printre "duşmanii" sexului de calitate.

În topul bolilor care interferează în mod negativ cu viaţa intimă a oamenilor se numără afecţiunile cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza, care limitează fluxul de sânge din organele genitale. Mai mult, studiile arată că până la 70% dintre disfuncţiile erectile sunt cauzate de această boală. Femeile nu sunt nici ele iertate: din cauza nivelului scăzut al lubrifianţilor naturali, experimentează uscăciune vaginală.
Diabetul şi complicaţiile sale nu numai că duc la probleme cu ejacularea, dar "sufocă" dorinţa sexuală a femeilor şi le împiedică să atingă orgasmul.
Depresia e cu atât mai rea cu cât se consideră că "principalul organ sexual este creierul". Stările depresive conduc la dezechilibre chimice ale creierului, care afectează libidoul şi chiar transformă sexul într-o corvoadă.
Menopauza se manifestă prin reducerea estrogenului şi, prin urmare, scăderea dorinţei sexuale. Femeile aflate la menopauză se luptă cu durerea din timpul penetrării şi se plâng de lipsa lubrifierii.
Tiroida, "punctul de control" al metabolismului, crează disfuncţii hormonale, vinovate de lipsa erecţiei la bărbaţi, iar sforăitul seamănă vrajbă între parteneri, făcându-i din ce în ce mai distanţi între aşternuturi.