În plus, un studiu realizat la Universitatea Warwick Medical School arată că lipsa somnului afectează mai grav femeile, atât emoţional, cât şi fizic. ”Numeroase studii arată că cei care dorm puţin sau dorm prost, atât femei, cât şi bărbaţi, pentru o perioadă lungă de timp, riscă să moară mai devreme. Însă, am sesizat diferenţe de gen semnificative, mai ales în ceea ce priveşte hipertensiunea”, comentază Francesco Cappuccio, profesor de epidemiologie la Warwick Medical School.
Mai exact, femeile care regulat dorm doar cinci ore pe noapte sau mai puţin au un risc de două ori mai mare să aibă tensiune ridicată comparativ cu cele care dorm şapte ore pe noapte.
În cazul bărbaţilor, tenisiunea rămâne stabilă indiferent dacă dorm cinci sau şapte ore pe noapte. Femeile care dorm puţin riscă să sufere de boli de inimă grave, la risc fiind mai ales cele care se apropie de menopauză, mai avertizează medicii.
Nu în ultimul rând, lipsa somnului afectează hormonii răspunzători de controlul apetitului, ceea ce creşte riscul de obezitate.