Evenimentul Zilei > Politica > Ce avere a strâns Anca Dragu, președintele Senatului, unul dintre dușmanii publici ai premierului Florin Cîțu
Ce avere a strâns Anca Dragu, președintele Senatului, unul dintre dușmanii publici ai premierului Florin Cîțu

Ce avere a strâns Anca Dragu, președintele Senatului, unul dintre dușmanii publici ai premierului Florin Cîțu

Anca Dragu, președintele Senatului, deține o avere mult peste nivelul mediu al românilor, conform declarației de avere pe care a completat-o în acest an.

Anca Dragu, președintele Senatului, al doilea om în stat, este un om avut. Conform declarației de avere, completată în luna iunie a acestui an, deține, împreună cu soțul ei, Marius Alexandru, 5 terenuri intravilan în București și unul în Costinești, dar și două locuri de parcare în Capitală. Soții Dragu mai au și 5 apartamente, patru în București, unul în Costinești, dar și o casă în Capitală.

Ce a trecut în declarația de avere, Anca Dragu, președintele Senatului

Anca Dragu a avut în anul 2020 un salariu net de 56.000 de lei, lunar. În 16 conturi curente sau depozite, președintele Senatului deține în total suma de peste 900.000 de lei, 187.000 de euro și 6.000 de dolari. Cumulat, cele șase polițe de asigurare depășesc și ele valoarea de 500.000 de lei.

În ceea ce privește veniturile salariale, Anca Dragu a raportat pentru anul trecut suma de 674.850 de lei, venit anual net încasat pentru funcția de director general adjunct în cadrul EON România SRL, dar și 5531 de lei primiți de la Senat. Soțul Ancăi a primit în total, pe anul trecut, circa 140.000 de lei, ca director sau administrator al unor societăți, conform Antena 3.

Mesaj caustic transmis către premierul Florin Cîțu

Anca Dragu se află în acest moment în război cu premierul Florin Cîțu, căruia i-a transmis un mesaj fără menajamente. „Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi. Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare.

Trebuie să fie o miză acolo. Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie. Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia”, a afirmat Dragu.