Evenimentul Zilei > International > Ce a spus Trump în „probabil cel mai important discurs al meu”
Ce a spus Trump în „probabil cel mai important discurs al meu”

Ce a spus Trump în „probabil cel mai important discurs al meu”

Președintele Donald Trump a promis miercuri să continue lupta împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

„Este probabil discursul cel mai important pe care l-am rostit vreodată”, a spus Donald Trump, oferind detalii despre ultimele sale acțiuni pentru a combate frauda electorală, într-o înregistrare video de 45 de minute publicată pe Facebook.

Președintele a vorbit pe larg despre toate alegațiile de fraudă și iregularități înregistrate la vot, prezentate în cadrul a numeroase audieri organizate în toată țara de către echipa sa de avocați condusă de fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani.

„În calitate de președinte, nu am o datorie mai înaltă decât să apăr legile și continuitatea Statelor Unite”, a declarat Trump.

„De aceea, sunt hotărât să protejez sistemul nostru electoral, care se află acum sub un asediu concertat.”

Președintele a afirmat că va prezenta în instanță dovezile fraudei în masă, sperând că se va ajunge la Curtea Supremă, dominată de judecători conservatori.

„Le vom arăta și sperăm că tribunalele – în special Curtea Supremă a Statelor Unite – le vor vedea și vor face ceea ce este corect pentru țara noastră”, a spus el.

Riscul de a „nu mai avea o țară”

Trump a precizat că nu sprijină o „repetare a votului” sau să aștepte până în 2024 pentru a lupta pentru corectitudinea electorală.

„Dacă nu eliminăm frauda, frauda enormă și oribilă care a avut loc la alegerile din 2020, nu vom mai avea o țară”, a avertizat el.

Trump a acuzat sistemul de vot prin corespondență „corupt” dezvoltat în timpul pandemiei COVID, afirmând că acesta a fost lăsat deschis pentru frauda electorală în orașe importante din state cheie precum Michigan, Wisconsin, Arizona, Pennsylvania și Georgia.

„Ce a fost schimbat anul acesta a fost presiunea neîncetată a Partidului Democrat de a tipări și expedia prin poștă zeci de milioane de buletine de vot trimise unor destinatari necunoscuți, practic fără nici o garanție.”

Trump i-a acuzat pe Democrați că au completat buletinele de vot prin corespondență pentru oameni și le-au trimis înapoi.

Misterul Dominion

El a prezentat și imagini cu grafice privind creșterile bruște de voturi pentru Biden înregistrate dimineața devreme, pe 4 noiembrie, după ziua scrutinului, punând la îndoială validitatea lor.

Președintele s-a referit și la sistemele de vot Dominion, solicitând o anchetă privind mașinile și programele utilizate în timpul alegerii.

„Avem o companie foarte suspectă. Numele ei este Dominion. Printr-un simplu gest, poți apăsa un buton și votul pentru Trump se duce la Biden”, a spus el. „Ce fel de sistem este acesta? Trebuie investigat.”

Trump a avertizat că același sistem suspect va fi folosit în votul de balotaj din Georgia, la care participă senatorii Republicani Kelly Loeffler și David Perdue.

„Din nefericire, în Georgia, aceste alegeri folosesc același groaznic sistem Dominion”, a spus Trump, avertizând față de „sutele de mii” de buletine de vot prin corespondență cerute în acest stat. „Verificați cine cere aceste buletine de vot”, a cerut președintele.

De ce nu este anchetat Obama

Donald Trump și-a exprimat din nou frustrarea față de Departamentul de Justiție, de procurorul special John Durham și de tărăgănarea anchetei acestuia în legătură cu modul în care administrația Obama a spionat echipa de campanie a lui Trump.

„Cine știe dacă o să facă vreodată raportul ăla?”, s-a întrebat el, adăugând:

„Cel mai greu lucru este să îmi explic de ce nu se întâmplă nimic cu acei oameni prinși că au spionat echipa mea de campanie.”

Președintele nu a uitat să acuza și presa pentru că a ascuns intenționat adevărul despre alegeri și refuzul acesteia de a investiga acuzațiile de fraudă.

„Chiar și ceea ce voi spune acum va fi desconsiderat și discreditat, dar nu-i nimic. Continui să merg înainte deoarece reprezint 74 de milioane de oameni.”