Căzută pardă flăcărilor, Secția ATI de la spitalul din Neamț va fi pusă în funcțiune. Când va primi pacienți

Căzută pardă flăcărilor, Secția ATI de la spitalul din Neamț va fi pusă în funcțiune. Când va primi pacienți

Se caută un spațiu adecvat pentru reamenajarea Secției ATI a Spitalului Județean Neamț, unde ar trebui să funcționeze 20 de paturi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a aprobat, luni, înfiinţarea unei comisii mixte care va avea rolul de-a identifica un spaţiu existent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, care să găzduiască Secţia ATI, ce va fi echipată cu 20 de paturi. Din comisie fac parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Neamţ, Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii Neamţ.

Comisia constituită se va deplasa, mâine, la SJU Piatra-Neamţ iar concluziile analizei vor fi înaintate CJSU, conform Agerpres. În cadrul aceleiaşi şedinţe a CJSU Neamţ s-a hotărât ca toate taxele medico-legale pentru victimele incendiului de la Secţia ATI a spitalului să fie suportate de Consiliul Judeţean Neamţ.

Micu și-a anunțat plecarea

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi, Lucian Micu, managerul unității, a decis să demisioneze și și-a explicat gestul într-un mesaj postat pe contul de Facebook. „A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!

Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.

Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a spus Micu.

Pe Orban nu-l încălzește demisia managerului

Ludovic Orban a afirmat că plecarea lui Micu nu rezolvă problemele scoase la iveală de tragedia de sâmbătă. „Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii.

Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. (...) Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie?

Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, odată cu identificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili.”