Sumă uriașă cheltuită lunar pentru tuburile de oxigen. Dezvăluirile unui manager de spital

Sumă uriașă cheltuită lunar pentru tuburile de oxigen. Dezvăluirile unui manager de spitalSursa foto: EVZ

Echipamentele vitale în această perioadă a pandemiei de coronavirus înghit sume importante de bani în fiecare lună.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” se vor face noi achiziții destinate luptei cu coronavirusul. Adrian Streinu-Cercel, managerul instituției, a vorbit despre echipamentele cumpărate în această perioadă. Printre lucrurile vitale se numără tuburile de oxigen, a căror valoare totală ajunge la suma de 500.000 de lei, după cum a anuțat oficialul acestui spital.

„În cursul zilei de ieri și în cursul zilei de astăzi, am avut tot felul de întâlniri cu colegii și am stabilit câteva lucruri. Primul lucru este să avem mai multe tuburi cu oxigen, pentru că sistemul de livrare a oxigenului la patul pacientului este un sistem care nu a fost calibrat pentru o astfel de pandemie.

Ele trebuiesc achiziționate și găsite. În astea două zile, la asta am lucrat. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, am luat în calcul posibilitatea să scoatem din structura strategică a institutului tărgile acelea de campanie, în aşa fel încât, dacă va fi nevoie, să le putem pune pe holuri că să avem unde să punem pacienţii”, a spus Streinu-Cercel la Antena 3.

Costurile pe care le-am înregistrat sunt nişte costuri

Managerul a mai afirmat că: „Am luat această măsură, să avem mai multe tuburi cu oxigen şi evident, încărcate cu oxigen, pentru că nu este totul să ai tubul de oxigen, ci trebuie să îl mai şi încarci. Costurile pe care le-am înregistrat sunt nişte costuri fantastice, adică se ridică undeva la jumătate de milion de lei pe lună, oxigenul la Matei Balş.”

Managerul de la „Matei Balș” a precizată că sunt medicamente ce vor fi primite gratuit. „O parte din medicaţie este primită gratuit, cum este acel faimos Remdesivir şi care înţeleg că după un anumit interval de timp, ar trebuie să fie şi el achiziţionat pe bani, deocamdată a venit de la Uniunea Europeană, dar şi celelalte medicamente pe care, evident, le achiziţionăm din fonduri propriii.

Nu pot să spun că am dus lipsă de finanţare, să nu înţelegeţi greşit, însă am încercat să ne chibzuim în aşa fel încât acei bani să fie utilizaţi exact aşa cum trebuie şi în beneficiul pacientului.”

Ne puteți urmări și pe Google News