Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul bebelușului mort. Arhiepiscopia Sucevei: prima reacție oficială
Cazul bebelușului mort. Arhiepiscopia Sucevei: prima reacție oficială

Cazul bebelușului mort. Arhiepiscopia Sucevei: prima reacție oficială

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților oferă prima reacție oficială cu privire la cazul bebelușului care a murit în urma botezului.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor oferă prima reacție oficială în cazul bebelușului mort.

Mesajul vine la scurt timp după ce un bebeluș a intrat în stop cardio-respirator în urma unui botez. În cele din urmă, nou născutul nu a supraviețuit.

Înalții ierarhi BOR au declarat că „înalță rugăciuni” pentru micuț, dar și pentru părinții acestuia. Ei susțin că Dumnezeu i-a „certat prin această întâmplare”.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, reacție oficială

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a emis un comunicat de presă prin care își exprimă regretul față de tragedie.

„Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume.

În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea.

Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor.

Le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu. Să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană. Pruncul Iustin, de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc”, se arată în comunicat.

Știrea inițială:

Un bebeluş a fost declarat mort la câteva ore după botez.

Micuțul a intrat în stop cardiorespirator la scurtă vreme după ce a fost scufundat în cristelniță pentru botez. Tragedia s-a petrecut în municipiul Suceava, iar micuțul a fost internat de urgență la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”.

Potrivit presei locale, bebelușul a fost cufundat complet în cristelniță și ar fi înghițit o cantitate considerabilă de apă.

„A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat medicul care l-a preluat în biserică pentru resuscitare.