Două surori sunt acuzate că au înjunghiat de 27 de ori un paznic al unui magazin cu un cuțit mic, după ce le-a cerut să poarte măști de față și să folosească igienizant pentru mâini, potrivit procurorilor.

Surorile nu aveau antecedente penale

Nici Jessica Hill, în vârstă de 21 de ani, nici sora ei, Jayla, în vârstă de 18 ani – absolventă recentă a Academiei Simeon – nu aveau antecedente penale înainte de atacul de duminică seară din West Roosevelt Road din cartierul Homan Square, au declarat procurorii unui judecător în timpul unei audieri pentru cauțiune.

Fiecare soră în parte este acuzată de tentativă de crimă de gradul I. S-a cerut să fie reținute fără cauțiune de judecătoarea Mary C. Marubio.

Cum s-a derulat incidentul de la intrarea în magazin

Surorile au intrat în magazin pe la ora 18:00, în jurul închiderii, dar au refuzat să poarte o mască de față sau să folosească un produs de dezinfectare pentru mâini, așa cum trebuie să facă clienții în timpul pandemiei COVID-19, au declarat procurorii în instanță.

În timpul disputei cu paznicul de securitate, femeilor li s-a cerut să plece, dar au refuzat și au început să-l lovească cu un coș de gunoi, au spus autoritățile. În timp ce Jayla Hill îl tinea de păr pe paznic, sora ei mai mare a scos un cuțit mic și l-a înjunghiat pe bărbat în cap și trunchi, au declarat procurorii judecătorului.

Starea de sănătate a paznicului este în afara oricărui pericol deşi s-a ales cu 27 de răni

Paznicul a fost dus la un spital, unde a fost tratat pentru 27 de răni care nu au necesitat intervenții chirurgicale sau cusături, au spus autoritățile. Avocatul desemnat de instanța de judecată a susținut că înjunghierea era autoapărare și că ambele femei sufereau de tulburare bipolară. Se așteaptă ca surorile să se întoarcă în instanță săptămâna viitoare, informează chicagotribune.