Cum este posibil aşa ceva, şi cât de mult poate rezista virusul în corpul uman? Cât timp durează ca un pacient recuperat să nu se mai infecteze?

Sunt întrebările care se pun după acest caz al sistentei de 49 de ani din Canada

Când Tracy Schofield, în vârstă de 49 de ani, a prezentat pentru prima dată simptome precum respirația grea, febră și frisoane, pe 30 martie, i s-a administrat un test pentru COVID-19 , care a fost pozitiv. A petrecut apoi două săptămâni în auto-izolare. Ea a declarat atunci că și-a pierdut anumite simţuri: gust și miros, relatează Daily Mail.

După ce a început să se simtă mai bine (după două săptămâni), un al doilea test i-a dat iar pozitiv, şi tot aşa…iar alte șase pe care le-a făcut între timp au fost cu același rezultat: pozitiv, chiar dacă simptomele ei au dispărut în mare parte, în afară de unele dificultăți de respirație.

Al optulea test a fost negativ dar, conform procedurilor, este nevoie de două rezultate negative într-o perioadă de 24 de ore pentru a fi considerată recuperat. Când a făcut cel de-al nouălea test, la mai puțin de 24 de ore, a revenit iar la pozitiv – spre  surprinderea tuturor:  „Ori de câte ori obțin rezultatul testului, parcă cineva mă lovește în stomac”, a declarat asistenta pentru CTV News.

Ce spun medicii

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE