Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cătălin Predoiu câştigă alegerile numai dacă Gabriela Pandele Firea calcă în străchini la fel ca Victor Viorel Ponta
Cătălin Predoiu câştigă alegerile numai dacă Gabriela Pandele Firea calcă în străchini la fel ca Victor Viorel Ponta

Cătălin Predoiu câştigă alegerile numai dacă Gabriela Pandele Firea calcă în străchini la fel ca Victor Viorel Ponta

În PNL s-a dat, de fapt, o bătălie între două tabere. Tabăra care voia să-l impună pe Marian Munteanu este şi cea care îi asigura şi promovarea intensă la televiziunea infractorului Dan Voiculescu.

 Felix a pierdut bătălia din PNL, dar are toate şansele să câştige lupta pentru Bucureşti, prin Gabriela Firea.

A fost jale mare pe Antena 3 după anunţul retragerii candidaturii lui Marian Munteanu, mai ceva ca la înmormântarea cu manelişti a infractorului Fane Spoitoru. Lacrimile bocitoarelor au spus celor care ştiu să citească printre rânduri cât de rău îl doare pe condamnatul de la Rahova că a pierdut influenţa în PNL.

Nu e vorba aici numai de Voiculescu, ci de un întreg grup de interese cu rădăcini în perioada tulbure din anii `90, când s-a cimentat fundaţia structurii mafiote care a parazitat în ultimii ani resursele statului până la sufocarea dezvoltării României. Nu este o întâmplare că din această zonă a fost împins în faţă un personaj cu o viaţă publică foarte ciudată în 1990, personaj susţinut imediat de principalul vector al propagandei mafiei din politică.

Apariţia angajamentului cu Securitatea atribuit lui Marian Munteanu şi a chitanţei prin care acesta ar fi încasat bani pentru colaborarea cu odioasa poliţie politică a lui Ceauşescu a tranşat, în cele din urmă, lucrurile în PNL. Documentele, publicate şi pe evz.ro, răspund la câteva întrebări importante legate de momentele bizare din biografia lui Munteanu. După ce ai citit angajamentul, devine perfect logică apariţia lui Munteanu alături de Virgil Măgureanu, în 2000.

Dincolo de Munteanu, bătălia pentru controlul bugetului uriaş al Capitalei nu este deloc pierdută de Voiculescu şi asociaţii. Gabriela Firea, persoană publică şi politică născută în laboratoarele media ale lui Felix, are toate şansele să câştige alegerile, dacă nu comite aroganţe de tipul celor care l-au îngropat pe Victor Ponta.

Judecând după cum arată situaţia în sondajele de opinie, pe scenariul alegerilor din primul tur, Firea va câştiga alegerile din două motive simple. Primul ţine de disciplina electoratului PSD, care se va prezenta la urne pentru a vota candidatul partidului. Acestui electorat i se adaugă acea parte a electoratului liberal care încă e captivă în propaganda USL, e uşor de manipulat prin Antena 3, să voteze tot cu Firea.

Cătălin Predoiu, în schimb, are de mobilizat un electorat care nu înghite orice lozincă şi este mai degrabă tentat să nu meargă la vot dacă nu identifică în candidatul liberal calităţile pe care le aşteaptă. Un electorat dezamăgit serios de prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis, care priveşte acum cu lehamite către entuziasmul de la alegerile prezidenţiale. Este o misiune dificilă pentru Predoiu să mişte din casă acest electorat. O misiune imposibilă, dacă Gabriela Vrânceanu Firea nu comite vreo aroganţă de tip Ponta, care să înfurie iar publicul şi să-l scoată la vot.

După cum se văd acum lucrurile, câștigătorul bătăliei pentru Bucureşti pare că va fi determinat aproape exclusiv de capacitatea candidatului PSD de a se abţine să nu calce în străcihini, aşa cum a făcut-o Victor Ponta, cel mai convingător dintre agenţii electorali care au scos lumea din casă pentru a vota Klaus Iohannis.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!