Cât costă o tochitură cu mămăliguță la Mamaia. Prețurile din restaurante i-au uimit pe turiști

Cât costă o tochitură cu mămăliguță la Mamaia. Prețurile din restaurante i-au uimit pe turiști Sursa: Dreamstime.com

Sezonul vacanțelor a început, iar din ce în ce mai mulți turiști au ajuns pe litoralul românesc în ultima perioadă. Mulți dintre ei au rămas uimiți de prețul pe care preparatele din stațiunea Mamaia le au în meniurile din restaurante.

Din ce în ce mai mulți turiști au ajuns, în ultima lună, pe litoralul românesc, iar prețurile din meniurile restaurantelor le-au atras cel mai mult atenția. Un român a spus ce preț are o simplă porție de tochitură cu mămăliguță, în Mamaia, una dintre cele mai căutate stațiuni din țară. Prețurile fixate de restaurantele de la malul mării nu sunt deloc mici. Aceste tarife ridicate de pe litoral îi face pe români să se gândească de două ori dacă își vor petrece concediul din această vară la mare.

Pentru doar 200 de grame de carne de porc și 50 de grame de mămăligă restaurantele din Mamaia cer în jur de 60 de lei. Acest lucru înseamnă că o familie cu doi copii trebuie să achite 240 de lei pentru o cină în ora, fără să mai adăugam băuturile sau desertul. Pentru toate aceste lucruri, turiștii mai trebuie să scoată din buzunar în jur de 200, 250 de lei.

Care este situția din alte stațiuni de pe litoral

Situația este similară și în alte stațiuni de la Marea Neagră. Un turist a arătat, recent, că a plătit 50 de lei doar pentru o porție de cartofi prăjiți, în condițiile în care aceste legume sunt cele mai ieftine în magazine. „Captura zilei, trei pești, 1.700 de lei. Un ciolan, 80 de lei, porția de creveți, patru creveți adică, 80 de lei, 20 de lei un crevete, jambon 320 de lei și am mai dat și 300 de lei pe sparanghel. De banii ăștia cumpăram trei porci și îmi hrăneam copiii. Nu mai călcăm aici”, a povestit un turist din Bârlad ajuns pe litoralul românesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turistul a recunoscut că nu a verificat, în prealabil, prețurile din meniul restaurantului din Mamaia Nord. În cele din urmă, el a ajuns să plătească 3.656 de lei doar pentru o masă. Bărbatul a recunoscut că a lasat și un bacșiș în valoare de 400 de lei. Pe lista celor mai scumpe preparate pe care românul le-a comandat la acest restaurant se află o doradă și un lup de mare. De asemenea, pe nota de plată mai apar și șapte porții de cartofi prăjiți, în valoare de 147 de lei, o porție de spaghete, 40 de lei, și un șnițel, în valoare de 42 de lei, potrivit Replicaonline.ro.