Cât costă să mănânci pe Transfăgărășan. Un turist a rămas șocat de nota de plată

Cât costă să mănânci pe Transfăgărășan. Un turist a rămas șocat de nota de plată Transfăgărășan. Sursa: dreamstime.com

Nu este o noutate faptul că prețurile la restaurantele din România se apropie de cele din străinătate, mai ales în zonele turistice. Un român care a luat masa pe Transfăgărășan a fost șocat de suma pe care a trebuit să o plătească pentru o masă simplă.

În schimbul a patru mici, două băuturi și două porții de cartofi prăjiți, bărbatul a fost nevoit să plătească 88 de lei. Ceea ce atrage atenția este că cele două porții de cartofi au costat mai mult decât micii în sine. În total, a cheltuit 30 de lei pentru cartofi și 28 de lei pentru mici.

Sezonul estival face prețurile să explodeze

În special în sezonul estival, zonele turistice sunt recunoscute pentru prețurile lor ridicate. De exemplu, prețurile de pe litoral sunt considerate de mulți ca fiind cele mai mari în această perioadă. Similar, și pe Transfăgărășan, prețurile sunt ridicate.

De asemenea, restaurantele și hotelurile ridică prețurile pentru a beneficia de numărul mare de turiști. Astfel că, dacă în mod obișnuit ai plăti pentru o masă o sumă decentă, în timpul sezonului poți plăti chiar dublu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: ziareonline.ro.

Dacă doriți să economisiți bani în timpul călătoriilor, există câteva sfaturi pe care le puteți urma. În primul rând, este recomandat să faceți cercetări înainte de a pleca, astfel încât să vă puteți familiariza cu prețurile din destinația aleasă. Puteți compara tarifele hotelurilor și restaurantelor pentru a găsi cele mai bune oferte disponibile.

De asemenea, puteți economisi bani prin achiziționarea alimentelor și băuturilor de la supermarket și prin gătitul propriilor mese acasă. Deși poate fi mai puțin convenabil, aceasta poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani în cazul în care sunteți pe un buget mai restrâns, potrivit ziareonline.ro.

Cât costă o vacanță pe litoral

Și la mare prețurile sunt astronomice. Spre exemplu, în vacanța de 1 Mai, românii care au mers pe litoral au trebuit să scoată din buzunar o sumă consistentă, la fel cum o vor face și dacă merg acum la mare. În perioada 29 aprilie – 2 mai, pentru două persoane, cazările în Vama Veche au început de la 1.000 de lei, însă acestea sunt oferite de pensiuni sau case de vacanță, nu de hoteluri. Cel mai ieftin hotel pentru această perioadă a costat peste 2.000 de lei.

Cea mai ieftină cazare din Vama Veche pentru această perioadă a fost o casă de vacanță situată la aproximativ 10-15 minute de plajă, conform unui anunț postat pe o platformă de închirieri.

Dacă vorbim de Mamaia, cazările pentru 1 Mai, cele mai ieftine, au pornit de la 600 și 800 de lei pentru doi adulți. Cei care caută hoteluri centrale și cu mai multe facilități pot plăti peste 3.000 de lei.