Cercetătorii au descoperit un indiciu cu privire la întârzierea simptomelor Alzheimer

Cercetătorii au descoperit un indiciu cu privire la întârzierea simptomelor AlzheimerSursa: Arhiva EVZ

Noile rezultate ale cercetărilor în curs arată că un tratament experimental pare să întârzie simptomele bolii Alzheimer la unele persoane destinate genetic să dezvolte boala la 40-50 de ani. Primele rezultate, o premieră științifică, au fost publicate miercuri, chiar dacă participanții la studiu se temeau că politica le-ar putea tăia accesul la o posibilă salvare. Cercetările conduse de Universitatea Washington din St. Louis implică familii care transmit mutații genetice rare care aproape garantează că vor dezvolta simptome la aceeași vârstă ca rudele lor afectate - informații care îi ajută pe oamenii de știință să afle dacă tratamentele au vreun efect.

Noile constatări se concentrează pe un subset de 22 de participanți care au primit medicamente de eliminare a amiloidului cel mai mult timp, în medie opt ani. Îndepărtarea amiloidului pe termen lung a redus la jumătate riscul de apariție a simptomelor, au raportat cercetătorii miercuri în revista Lancet Neurology. Cercetătorii doresc să determine în următorii cinci ani cât de puternică este protecția, a declarat Dr. Randall Bateman de la Universitatea Washington, care conduce Rețeaua Alzheimer moștenită în mod dominant de studii care implică familii cu aceste gene rare. „Vor avea vreodată simptomele bolii Alzheimer dacă vom continua să îi tratăm?”

Cercetătorii au descoperit un indiciu cu privire la întârzierea simptomelor Alzheimer

Studiul a dat speranță celor afectați de Alzheimer, care au fost tratați în cadrul acelui studiu timp de mai bine de un deceniu și rămân fără simptome, în ciuda faptului că au moștenit o genă cauzatoare de Alzheimer care i-a ucis tatăl și fratele cam la aceeași vârstă. Dacă finanțarea blocată oprește dozele lui Heinrichs, „cât timp mai avem?”, a întrebat soția sa, Rachel Chavkin. „Acest proces este viața”.

Oamenii de știință nu știu exact care sunt cauzele Alzheimer, o boală care distruge mințile și care afectează aproape 7 milioane de americani, mai ales târziu în viață. Ceea ce este clar este că în creier au loc modificări silențioase cu cel puțin două decenii înainte de apariția primelor simptome și că amiloidul lipicios are o contribuție majoră. Medicamentele care luptă împotriva Tau sunt în curs de testare, iar cercetătorii studiază și alți factori, inclusiv inflamația, celulele imunitare ale creierului și anumiți viruși.

Sursa: Dreamstime.com

Obiectivul NIH s-a extins pe măsură ce cercetătorii au descoperit mai mulți potențiali vinovați. Până în toamna anului trecut, existau 68 de studii de medicamente și aproximativ 18% dintre acestea vizau amiloidul. Gate, un neurolog de la Universitatea Northwestern, a folosit recent țesut cerebral conservat dintr-un studiu vechi privind amiloidul pentru a afla cum celulele imunitare numite microglia pot elimina plăcile și apoi pot ajuta creierul să se vindece, indicii posibile pentru îmbunătățirea terapiilor modeste de astăzi.

sursa: abcnews.go.com

Ne puteți urmări și pe Google News